Muhtarlar'dan ABYB'ye Ziyaret
Muhtarlar'dan ABYB'ye Ziyaret
Malatya Battalgazi Şehit Fevzi Mahallesi Muhtarı Sami Cengil ve Kavaklıbağ mahalle muhtarı Ekrem Tur Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına nezaket ziyaretinde bulundular.
Şehit Fevzi Mahallesi Muhtarı Sami Cengil, ziyarette, “Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığının yayın organlarını takip ediyoruz. Hakikaten şeffaf, dürüst, tarafsız objektif yayınları ile, Malatya'da güven veren gazetecilerin başında gelmektesiniz. Mahallem de bilindiği üzere Kentsel dönüşüm başladı ve mahallemiz adına kentsel dönüşüm tamamlandıktan sonra daha güzel görünümlü olacaktır. Bu işler bildiğiniz gibi sabır isteyen işlerdir. Bizlerde sabırla bekleyeceğiz. Depreme dayanıksız riskli yapıların kentsel dönüşümünün hız kazandı, bu çerçeve de yapımı devam eden Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki 679 adet konutun 2023 yılında hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.
Kavaklıbağ Mahalle Muhtarı Ekrem Tur ise, “Yıllardır süregelen gazetecilik hayatınız takdire şayandır.Her kesimden takdir almaktasınız. Kavaklıbağ Mahallesi, Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlıdır. Büyükşehire geçildikten sonra köy olan yerler de mahalle olarak geçtiğinden Battalgazi Kavaklıbağ Köyü değil de Battalgazi Kavaklıbağ Mahallesi diye yazılmıştır. Biz muhtarlar her zaman yerel yöneticilerimiz ile istişareler içerisindeyiz. Ve bu istişareler sonrası mahallemizin eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. “ dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, “Demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlık görevini yerine getiren kıymetli muhtarlarımızın ziyaretleri bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. Muhtarlık teşkilâtı ilk defa 1829'da İstanbul'da ve bilâd-ı selâsede (Üsküdar, Galata ve Eyüp) uygulamaya konuldu. Bunda amaç İstanbul'a göçü kontrol etmek, mahallelere giriş çıkışı denetim altına alarak güvenliği sağlamak ve yönetim aleyhinde yapılan dedikoduları önlemekti. İlk muhtarlar tayin yoluyla iş başına getirildi. Söz sahibi, seçilmiş, özgür ve ihtiyar' gibi anlamlara gelen muhtar kelimesi, kendi kültürümüzün, hem kanaat önderi olma hem de yönetim konuları için geliştirdiği bir kavramdır.
Muhtarlarımız Belediyeler ile mahalleler arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklar, yüzyıllardır yerel yönetimin temel ayaklarından birini oluşturan önemli bir teşkilattır. Diğer bir ifadeyle yerel yönetimlerin ilk halkası olan muhtarlıklar mahalle sakinlerinin temsilcisi ve toplum yararına çalışan en etkili birimdir.” İfadelerini kullandı..