Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Nusret Akpolat, görevi eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'dan devraldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Nusret Akpolat, görevi eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'dan devraldı.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleştirilen törene; senato üyeleri ile akademik ve idari personelin yanı sıra aileler katılım sağladı. Devir teslim töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, rektör olarak atanması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar'a teşekkür etti.

Başta eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay olmak üzere öğretim üyeleri ve personele de teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Akpolat, geçen 8 yıl boyunca birçok badireyi birlikte atlattıklarını dile getirerek şunları söyledi: “15 Temmuz darbe girişimi, iki deprem ve pandemi olmak üzere çok büyük badirelerden geçtik. Tüm bu süreçte Ahmet hocamın liderliğine şahitlik ettik. Gerçekten de birçok kimsede bulunmayan çok üstün yol göstericiliği, liderliği ve kararlılığı ile bizleri bugüne getirdi. Prof. Dr. Ahmet Kızılay hocamdan çok şey öğrendik. Üniversitemizin bugün sağ salim hâlâ okyanuslarda seyreden bir gemi oluşu Prof. Dr. Ahmet Kızılay hocam sayesindedir.”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat konuşmasının devamında “Prof. Dr. Ahmet Kızılay hocamın yaptığı en önemli şeylerden bir tanesi de Üniversiteye huzur getirmesiydi. Kavgaların, çekişmelerin, kamplaşmaların olduğu bir dönemin ardından huzur dolu bir 8 yıl geçtiğini düşünüyorum. Bunun yakinen şahidi olduk. Kimsenin özlük hakları ile oynamadı. Zamanı geldiğinde herkesin özlük haklarını verdi. Kimseyle şahsi veya ideolojik çekişmelere girilmedi. Bu anlamda üniversitemiz bir huzur limanı haline döndü. Ailede olduğu kadar çalışma ortamında da huzur gerçekten önemli. Yoksa verimsizleşiyorsunuz. Kendi adıma bunu sürdüreceğime söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın 8 yıllık yönetimi boyunca nezaket ve kibarlığı elinden bırakmadığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat, sıkıntılı anlarında sakinliğini koruyarak liderliği ile örnek olduğunu anlattı. Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat, ardından dışarıdan gelen tekliflere rağmen İnönü Üniversitesi bünyesinde kalmayı tercih eden eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat, Türkiye ve dünya sıralamasında hâlâ istedikleri yerde olmadıklarını ifade ederek bu konularda çalışma yapacağını dile getirdi. Dijital çağda bulunulduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat, yapay zekâ üzerine yoğunlaşacaklarını ifade ederek yazılım ve mühendislik alanında çalışmalar gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

İnönü Üniversitesini 50. yılına yaklaşırken yönetimdeki olaylara vâkıf ve deneyim sahibi olan çalışma arkadaşına devretmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat'ı tebrik etti. Rektörlüğü süresince yaşadığı zorluklara değinen Prof. Dr. Ahmet Kızılay şunları söyledi:

“2016 yılında teslim aldığım üniversite süreci çok zor bir süreçti. 15 Temmuz hain darbe girişimi başarısız olmuş ama onun büyük bir hasarı başlamıştı. Tam o dönemde ben rektörlük görevini devraldım. Arkasından 24 Ocak'ta Elazığ- Malatya depremi oldu. Arkasından Covid-19 salgını oldu. Covid-19 salgınında sürecin en hızlı şekilde yönetilebilmesi için sizlerle birlikte gayret ettik. Eğitimi aksatmadan online bir şekilde devam ettik. Son olarak 100 yılın afeti 6 Şubat depremini yaşadık. Elimizdeki tüm imkân ve kapasiteyi hem Üniversitemizin öğrenci ve personeline hem de tüm şehrimize kullandık. Depremin arkasından üniversite içerisinden hocalarımızın ‘bu bina riskli' dediği orta ve ağır hasarlı 20 binamızı yıktık. Yerine yeni çözümler ürettik. Geçtiğimiz yıl 2023-2024 eğitim ve öğretim yılını yüz yüze eğitime bütün birimlerde açarak başarıyla yürüttük.”

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başladığını dile getiren Prof. Dr. Ahmet Kızılay yeni dönemin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Bayrağı getirdiği noktadan devralan Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat'ın daha da ileriye taşıyacağına dair inancını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Geldiğimiz noktadan daha ileriye gideceğimiz açıkça görülüyor. Bu duygu ve temenniler ile çok kıymetli kardeşim ve çalışma arkadaşım, Üniversitemizin çok kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Nusret Akpolat hocamıza görevi devrediyorum. Kendisini ve ailesini kutluyorum. Tebrik ediyorum. Rektörlük görevinde üstün başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay konuşmasının ardından rektörlük cübbesini yeni Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat'a giydirdi. Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat da Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a çiçek takdim etti.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme