Sabah namazında şehid edilen Filistinler için Ankaralılar bir araya geldi

Siyonist işgal rejiminin, Gazze'de El Tabiin okulunda sabah namazı kılan Filistinlilere yönelik saldırısı, Ankaralılar tarafından kınandı ve şehitler için dualar edildi.

Siyonistler El Tabiin okulunda 100'ün üzerinde Müslümanı şehid etti. Özelde Gazze'de genelde ise tüm Filistin'de 10 aydır devam eden soykırım, aralıksız bir şekilde sürüyor.

"Gazze için kıyamdayız!" sloganıyla Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından akşam namazı sonrası Melike Hatun Camii'nde dua programı yapıldı.

Akşam namazı sonrası toplanan Ankaralılar, tekbir ve sloganlarla işgalci siyonistlere ve destekçilerine lanet yağdırdı.

Programda Ankara Filistin Dayanışma Platformu Dönem Sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman, kısa bir konuşma yaptı.

Karaman, "Sivillerin sığındığı bir okul vuruldu ve 120 insanımız katledildi. Tüm bu katliamların azmettiricisi Amerika'dır. Buna karşılık İslam İş Birliği Teşkilatı ne yaptı? İslam İş Birliği Teşkilatı toplandı ve sadece yine kınama mesajları yayınlayarak dağıldı. Bugün israil Filistin'de katliam yapıyorsa israil Gazze'de soykırım yapıyorsa en büyük sorumlularından bir tanesi de bunu engellemeyen İslam İş Birliği Teşkilatı üyeleridir." dedi.

Azerbaycan petrolünün Türkiye üzerinden siyonist katillere gönderildiğinin altını çizen Karaman, devamında şunları aktardı: "Siyonistlerin yargılanması için Adalet Bakanı daha ne olmasını bekliyor. Çifte vatandaşlar sorununun da çözülmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı siyonistler şu an katliam ordusunda katliamlar yapıyorlar. Yarın bir şey olmamış gibi ellerini kollarını sallayarak tekrar ülkemize gelip hayatlarına devam edecekler. Bunun böyle olmaması gerekiyor. Devletin bunları tespit etmesi ve yargılaması gerekiyor."

Türkiye menşeli şirketlerin siyonistlere elektrik vermesini kınayan Karaman, "İsrailde askeri tesislerin enerjisini sağlayan ortağı olan Türkiye menşeli bir firma. Yüzde 25 ortaklığından bahsediliyor. 10 aydır katliamlara ortak değil misiniz? Bunun hesabını vermeniz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Boykotla ilgili de Karaman, "Bir Müslüman olarak domuz etine karşı nasıl duyarlıysak domuza karşı yapmış olduğumuz duyarlılığı israil şirketlerinin ürünlerine karşı da aynı duyarlılığı göstermemiz gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmanın ardından Melike Hatun Camii İmam Hatibi tarafından dua yapıldı.

Atılan sloganlar sonrası program, nihayete erdi. (İLKHA)

Bülten

Bakmadan Geçme