Sigorta Sektörü Müşterilere Hizmet Etme Sürecine Aralıksız Devam Etti

Sigorta Sektörü Müşterilere Hizmet Etme Sürecine Aralıksız Devam Etti

Sigorta aracılık hizmetlerinde başarılı bir isim olan Engin Ceyhan, deprem sürecinde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Ceyhan açıklamasında;
Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Malatyamız dahil 11 ili etkileyen 6 Şubat 2023 depremi üzerinden yaklaşık 14 ay geçmiş olmasına rağmen ilimizde, hala bir çok hasarlı bina yıkılmayı,konteynırda yaşamaya çalışanlarsa biran önce yapılması beklenen evlerine yerleşmeyi bekliyorlar. Kira ve ev bedellerinde meydana gelen fahiş artışlar ve depremle beraber süre gelen ağır ekonomi şartları mutlaka ki her sektör gibi biz sigortacılarıda derinden etkiledi.
Sigorta sektörü genel anlamda yaraların hızla kapanması adına hızlı aksiyonlar ve depremde meydana gelen hasarların süreçlerini vatandaş lehine kontrollü ve başarılı bir şekilde yürütmüş olsa da,biz sektör aracıları, şirketlerin müşterileri ile bağlantılarını sağlayan acenteler bu süreçte hem yıkılan ev ve işyerlerinin hem de göçük altında kalan yakınlarının acılarını bile yaşayamadan müşterilere hizmet etme sürecine aralıksız devam ettiler. Halı hazırda bir çok meslektaşımız toplanma alanlarında konteynırda ikamet ederken kurulan konteynır merkezlerinde de ticaretlerini sürdürmeye ve müşterilerine poliçe ve hasar süreçlerinde destek sunmaya devam etmekteler. Her ne kadar ilimizin sosyal ve ekonomik olarak yeniden kalkınma ve ayağa kalma süreci ağır ilerliyor olsa da biz riskin satın alınmak suretiyle sigortalının güvence altına alınmasına aracılık eden acente meslektaşlarımızın ve çalışma arkadaşlarının yeniden ticari düzenlerini kurmaları ve müşterilerine sağlıkla ve kaliteli hizmet anlayışıyla ulaşabilmeleri adına yanlarında olmaya ve sıkıntılarını yetkili mercilere iletmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda başta Malatya'nın güzide temsilcileri Milletvekillerimiz ve seçim sonrası yönetime seçilen Belediye Başkanlarımızdan ricamız ticaret merkezimiz olan çarşımız ve beraberinde işyerlerimiz başta olmak üzere ilimizin biran önce koordine ve inşası ile sosyal ve ekonomik yaşantımızın biran önce düzene ve refaha ulaştırılmasıdır.
Bunun yanı sıra, Ülkemizi ve ilimizi derinden sarsan deprem sonrası bölgenin yeniden inşası ve barınma krizinin önüne geçilebilmesi hususunda konut ve deprem sigortaları da tartışılmaya başlandı. Depremlere hazırlık açısından binaların sağlamlığı ve yönetmeliklere uygun inşa edilmesi kadar, felaket sonrası yeniden inşa sürecinde oluşacak zararın karşılanmasının da büyük önem taşıdığı bir kez dada gözler önüne serildi.İlimizde yeniden ayağa kalkma ve yapılanma süreci devam ederken, yıkılmayan sağlam konutlar için sigortalanma yüzdesi henüz %50 lere bile ulaşmadığı gibi ne yazık ki sigorta bilinci de henüz amaçlanan noktalara ulaşmamıştır. Deprem tecrübesini henüz yeni yaşamış bu kentte hala 5 konuttan 4 ü sigortasızdır. Vatandaşlarımızın gerek kendileri ve gerekse ailelerini deprem sonrası meydana gelebilecek ekonomik zararlara karşı korumak ve yeniden inşa sürecinin başarılı olabilmesi için sigorta bilincine ulaştırılması gerekmektedir. Bilincin aşılanmasının yanı sıra malda canın yongasıdır prensibiyle konutlarını, işyerlerini ve araçlarını koruma altına almaları da büyük önem arz edecektir. Bu bağlamda vatandaşlarımızdan sigorta bilincinin oluşması ve oluşturulması adına biz acentelerden destek almalarını rica ediyor ve makul prim oranları ile menkul ve gayri menkullerini riski devretmek suretiyle güvence altına almalarını bir kez daha tavsiye ediyoruz.
Bu vesile ile bir kez daha Deprem de yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına da sabır ve başsağlığı dilerken, ilimiz olumsuz ekolojik koşullarında hayatını itame ettirmeye çalışan bireylerimize de refah,sağlık ve huzur diliyorum.

Bülten

Bakmadan Geçme