Silajlık Mısır Hasadı Tarla Günü Etkinliği Yapıldı

Silajlık Mısır Hasadı Tarla Günü Etkinliği Yapıldı

Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi üretim alanında ikinci ürün olarak üretilen, hayvansal üretimde de önemli bir yem katkı maddesi olan silajlık mısır tarla günü hasat etkinliği kapsamında üretilen mısırların haşatına başlandı.

Etkinlikte konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım; ” Silajlık mısır, süt ve besi hayvancılığında verim ve kalitenin arttırılması için kullanılan önemli bir bileşendir. Yetiştirilen mısır çeşidi DKC-7240 silajlık mısır çeşidi olup, 120 günlük vejetasyon süresine sahiptir. Tohum ekim işlemi Temmuz ayının ilk haftası yapılmış olup, hasat olgunluğuna gelmesiyle birlikte Ekim ayının son haftasında bu programla birlikte biçim işlemini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Ziraat Fakültesi olarak eğitim-öğretim ve ar-ge faaliyetleri yanında ür-ge'nin de geliştirilmesi ve Malatya çiftçisinin bitkisel üretim ve yetiştiricilikle ilgili her türlü bilimsel ihtiyacının karşılanması amacıyla her daim hazır durumdayız.” dedi.
Yıldırım konuşmasının devamında “Bu bağlamda bu yıl ilk defa öğrenci aldığımız Tarla Bitkileri ve Zootekni bölümlerinin de yapılandırılmasıyla birlikte hem yem bitkileri hem de hayvansal yetiştiricilikle ilgili Malatya ve çevre illerdeki ürün deseni ve üretim farkındalığının arttırılması için her türlü işbirliği, destek ve yönlendirme faaliyetinin içerisinde bulunmak için akademik olarak yeterli durumda olduğumuzu ifade etmek isteriz.
Bu vesileyle etkinliğimize katılım sağlayan Malatya'nın tarıma paydaş bütün kurum, kuruluş, stk, birlik ve dernek amir, müdür ve başkanlarına teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca mısırın tohum ekim işleminden itibaren koordinasyonu sağlayan Dekan yardımcım Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Yanardağ, Fakülte Sekreterim Kazım Doğan ve arazideki her türlü bakım ve uygulamayı yapan işçi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yine bu organizasyonu birlikte planladığımız BAYER firmasının bölge sorumlusu ve Malatyada'ki il sorumlulularına ve firmanın bölge distiribütörü GÜNIŞIĞI tarım firmasına teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Rektör Sayın Prof. Dr. Recep Bentli ise “ Çok değerli katılımcılar ve paydaşlarımıza öncelikle hoşgeldiniz diyorum. Ziraat fakültemiz oldukça büyük tarım alanına sahip bir fakültedir. Bir çok tarımsal ürün yelpazesine sahip olan fakültemiz bunlardan biri olan sirajlık mısır hasatını yapıyor. Fakültemize yeni kattığımız programlarımız öğrencileriyle buluştu fakat birinci sınıflarımızın uzaktan eğitimle devam etmesi yönünde karar almıştık bu nedenle onlar henüz aramıza katılmadılar. İnşallah önümüzdeki dönemde onlarında aramıza katılması için çalışmalarımız sürüyor. Sözü fazla uzatmadan üretimde emeği geçen personelimize ve paydaşlara çok teşekkür ederim.” dedi.
Etkinliğe Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Recep Bentli, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Orhan Gündüz, Prof. Dr. İlhan Erdem, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan, Tarım İl Müdürü Osman Akar, Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Aladağ, Ziraat Lisesi Müdürü Hacı Ali Tayfun, Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü (TKDK) Başkanı Murat Tunç, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Mehmet Sığırcı, Battalgazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Emrah Çoban, akademik ve idari personellerimiz katıldı.

Bülten

Bakmadan Geçme