'Sporla Değişen Hayatlar' Konulu Söyleşi Düzenlendi

'Sporla Değişen Hayatlar' Konulu Söyleşi Düzenlendi

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Gönüllülük Çalışmaları programı kapsamında “Sporla Değişen Hayatlar” adlı konferans düzenlendi.

Anadolu Ateşi Hokey Kulüp Bakanı ve Hokey Milli Takım Antrenörü Savaş Yılmaz, Gönüllülük Çalışmaları programına konuk oldu. Programa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Oğuzhan Göktolga ile Doç. Dr. Murat Sezik, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yapılan konferansta konuşan Savaş Yılmaz, dezavantajlı ailelerin çocuklarını madde bağımlısı olmaktan uzak tutmak amacıyla yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Madde bağımlılığının ülkenin ve Malatya'nın önemli bir sorunu olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu sorunun çözümünde sporun önemli bir araç olduğunu, bu kapsamda kendilerinin de hokey sporu aracılığıyla başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Malatya'da hokey sporunu 2004 yılında başlattıklarını belirten Savaş Yılmaz “Sokaktan aldığımız birçok çocuk ve gencin hokey sporu aracılığıyla hayata atıldı. İlgilendiğimiz çocuklar toplumdan dışlanmış, ekonomik durumları iyi olmayan ve imkânsızlıktan dolayı bu tür faaliyetlere katılamamış çocuklar.” dedi.

Yılmaz konuşmasında, hokey sporuna başlayan birçok çocuğun kötü alışkanlıklardan uzaklaştığı gibi, hokey milli takımına kadar yükseldiğini, ayrıca bunlardan bazılarının eğitimlerini tamamladıktan sonra beden eğitimi öğretmeni, polis vb. benzeri mesleklerde görev aldığını belirtti.

Konuşmasının devamında yaptıkları çalışmaların başarılı neticeler verdiğini dile getiren Yılmaz, hokey branşında Malatya'nın çok üst düzey şekilde temsil edildiğini, Süper Lig ve alt yaş grubu liglerde takımları olduğunu belirtti ve çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Yılmaz daha sonra, dezavantajlı ailelerin çocuklarının yer aldığı takımların 200'e yakın kupa kazandığını, Anadolu Hokey Spor Kulübü'nün 2012 yılındaki Kulüpler Avrupa Şampiyonluğu'na ev sahipliği yaptığını ve bu turnuvada şampiyon olduğunu belirtti.

Savaş Yılmaz konuşmasını sporun birçok sosyal ve psikolojik soruna çözüm olabileceğini kaydederek öğrencilerde gönüllülük çalışmalarının önemi ile ilgili tavsiyelerde bulunarak sonlandırdı.

Konferans soru cevap bölümünün ardından plaket takdimi ile son buldu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme