Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde Aşure Proğramı
Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde Aşure Proğramı
Aşure Günü Geleneği, Türkiye çapında yaygın olarak bilinen ve hemen hemen bütün inanç gruplarının paylaştığı ortak unsurlardandır. Aşure Günü denmesinin nedeni, belirli bir takvime bağlı olarak, çeşitli nedenlerle kutsallık atfedilen bazı yiyeceklerin, özel bir pişirme tekniğiyle pişirilmesi sonucu “aşure” adı verilen törensel bir yemeğin hazırlanmasıdır. Aşure Günü Geleneği; bu yemeğin paylaşılması, geleneğe ilişkin anlatıları ve geleneksel uygulamaları içerir. Gelenek, Türkiye genelinde bütün canlılığıyla yaşatılmaktadır.
Bu kapsamda birlik ve beraberliği ifade eden Muharrem ayı münasebetiyle Tarım işletmeler genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve Tarım İşletmetmeleri Genel Müdürü ve yönetim kurulu başkanı Ayşe Ayşin IŞIKGECE nin desteği ile Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından “Aşure Etkinliği” düzenlendi.Aşure günü etkinliğinde konuşan Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa KASAP , “Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik temasıyla bu yıl geleneksel hale getirdiğimiz ve düzenlediğimiz etkinlik, ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını Rabbimden dileyerek, bütün personelimizin aşure gününü tebrik ediyorum. Aşure Muharrem Ayının en kıymetli günü ve gecesidir. Allah-u Teâlâ, birçok duayı aşure günü kabul etmiştir. Hazreti Adem'in tövbesinin kabul olması, Hazreti Nuh'un tufandan kurtulması, Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi aşure günü gerçekleşmiştir. O nedenle aşure duaların kabul günüdür. Rabbim devletimizin ve milletimizin birliğini ve dirliğini korusun, bizlerin de dualarını kabul buyursun.” dedi.Aşure programı COVID-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe gözetilerek açık alanda gerçekleştirildi.
Aşure günü etkinliği konuşmasından sonra işletme Müdürü Kasap, aşurenin ilk kepçesini doldurarak işletme personeline ikram etti.