Temiz Hava Hakkı Platformu Ve Türk Tabipleri Birliği Asbest Raporu Yayınlandı

Temiz Hava Hakkı Platformu Ve Türk Tabipleri Birliği Asbest Raporu Yayınlandı

Temiz Hava Hakkı Platformu ve Türk Tabipleri Birliği deprem bölgesinde üç kentte asbest tespit çalışmasını tamamladı, sonuçlarını bir basın toplantısı ile açıkladı.

Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirilen çalışmada Kahramanmaraş Merkez, Elbistan ve Adıyaman merkezde asbest tespit edildi.

Temiz Hava Hakkı Platformu ve Türk Tabipleri Birliği deprem bölgesinde üç kentte asbest tespit çalışmasını tamamladı, sonuçlarını basın toplantısı ile açıkladı.

Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirilen çalışmada Kahramanmaraş merkez, Elbistan ve Adıyaman merkezde alınan toz numuneleri incelendi.

Avrupa Komisyonu tarafından kullanımı tavsiye edilen elektron mikroskobu ile yapılan analizler, TÜRKAK tarafından akredite edilmiş bir laboratuvarda gerçekleştirildi. Analiz sonucunda, Adıyaman'dan alınan 30 örneğin ikisinde, Kahramanmaraş'tan alınan 21 örneğin sekizinde, Elbistan'da ise 15 örneğin ikisinde farklı türlerde asbest tespit edildi.

27 Ekim 2023 günü TBB Genel Merkezinde yapılan bir basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılan raporda, önümüzdeki 10-50 yılda asbeste dayalı ciddi bir halk sağlığı sorunu ile karşı karşıya kalınabileceği vurgulanırken, bunu önlemek için alınabilecek önlemler paylaşıldı.

Araştırmanın raporunu ve basın bültenimizi okumak için tıklayınız.

Bülten

Bakmadan Geçme