Tohum ile Toprak Arasına Mazot Engeli

Tohum ile Toprak Arasına Mazot Engeli

Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı, pancarda ekim dönemine girildiğini ancak üreticinin akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle sıkıntı çektiğini söyledi. Çiftçilerin girdi maliyetlerinin altında ezildiğini kaydeden Şerefhanlı, üreticiye akaryakıt satışında destek verilmesi çağrısında bulundu.
Akaryakıt fiyatlarında yaşanan zam dalgası en çok çiftçiyi düşündürdü. Çiftçinin hasat döneminden ziyade ekim döneminde sıkıntılarla boğuştuğunu aktaran Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı, üreticilere akaryakıt desteğinin verilmesi gerektiğini söyledi.
Tohumluk pancarların toprakla buluşması için bir defaya mahsus Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan indirim yapılmasını isteyen Şerefhanlı, ”2022 üretim sezonunun başladığı bugünlerde çiftçilerimiz Bismillah diyerek yeniden ektikleri biçtikleri topraklara dönmüşlerdir. Ancak bu dönüşte gerek pandeminin dünya genelinde devam eden etkilerini, gerek ülkemizi yakından ilgilendiren Rusya gerekse yine dünya fiyatlarının yükselişi ile karşılaşmışlardır. Üretimin asıl kahramanı olan çiftçilerimiz tohumlarının toprak ile buluşması gereken bugünlerde zorunda kalmışlardır. Ukrayna arasındaki savaşı , genelinde meydana gelen petrol traktörlerinin kontaklarını kapatmak Gıdanın tüm insanlık için olmazsa olmaz olduğunun anlaşıldığı bu süreçte tüm üretim yapan çiftçilerimiz adına üretimin devamlılığı için , yalnızca traktörlerde yani toprak işlemede kullanılmak üzere çiftçilerimizin kullandığı mazotun makul bir ücret ile satılmasını; Üreticilerimizin , tohumluklarının toprak ile buluşmasını sağlamak için bir defaya mahsus Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm siyasilerimizden istirham ediyoruz.” dedi.

Ebubekir Atilla

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme