Türk Dünyasında Sanat Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi
İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenlenen söyleşiye
“Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi” ile “Türk Asrına Adım Adım Projesi” kapsamında ‘‘Türk Dünyasında Sanat'' konulu söyleşi gerçekleştirildi.
İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenlenen söyleşiye; Tekirdağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Neslihan Durak, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, çeşitli sivil toplum kuruluşları, Türk dünyasında sanat icra eden birçok isim ile akademisyen ve Türk dünyasından öğrenciler katıldı.
Söyleşide ilk olarak Moderatör Melis Küçüköner, Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık (TUDVA) projesi ile ilgili dinleyicilere bilgi aktardı. Projenin yeni dönemde İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde yürütüldüğünü ifade eden Küçüköner, Türk dünyasının 15 bölgesinden 150 üniversitenin katkı sağladığı projeye bu dönemde yaklaşık 6 bin öğrencinin başvuru yaptığını söyledi.
Melis Küçüköner'den sonra söyleşinin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Türk dünyası birliği için atılan somut adımlardan memnuniyet duyduklarını belirterek Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi'nin gerekliliğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Şahin, konuşmasında sanatın milletleri bir arada tuttuğunun altını çizerek konuşmasını “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sonlandırdı.
Daha sonra konuşan konuk sanatçı Azerin ise Türk dünyasında birleştirici ve bütünleştirici sanat çalışmaları yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti.
Özellikle yeni nesil gençlerin Türk dünyasındaki bir sanatçıyı, edebiyatçıyı tanımadığını dile getiren Azerin, bu konuda gençlerin bilinçlendirilmesini istedi ve bu nedenle Türk dünyası için ortak bir radyo kurulmasını önerdi. Azerin son olarak Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi'nin güzel bir amaca hizmet ettiğini söyleyerek herkese teşekkür etti.
Proje kapsamında Türk dünyasının farklı bölgelerinden 14 haftalık çevrim içi bir eğitim programına katılan gençlerin, Türk dünyası ile ilgili ürettikleri pozitif içeriklerle ortak vatandaşlığa katkı sağladıkları bildirildi.