Türk-İş: açlık sınırı 20 bin liraya dayandı

Türk-İş, Eylül ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. Verilere göre

Türk-İş, Eylül ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. Verilere göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gerekli olan "açlık sınırı" 19 bin 830 liraya ulaştı. Yoksulluk sınırı ise 64 bin 595 lira seviyesine yükseldi.

"Asgari Ücretin Altında Kalan Açlık Sınırı"

Türk-İş'in yaptığı araştırmaya göre, açlık sınırı eylül ayında bir önceki aya göre artış göstererek 19 bin 271 liradan 19 bin 830 liraya çıktı. Bu rakam, mevcut asgari ücretin 2 bin 828 lira altında kalmasıyla dikkat çekiyor.

"Yoksulluk Sınırı 64 Bin Lirayı Aştı"

Yoksulluk sınırı ise gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçların giderilebilmesi için gerekli olan toplam harcamayı ifade ediyor. Eylül ayı itibarıyla yoksulluk sınırı 64 bin 595 liraya yükselirken, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti de 25 bin liranın üzerine çıktı.

"Mutfak Enflasyonu Yükseliyor"

Ayrıca, mutfak enflasyonu olarak adlandırılan gıda harcamalarındaki artış da devam ediyor. Türk-İş verilerine göre, Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması, bir önceki aya göre %0,19 oranında artış gösterdi. Yıllık mutfak enflasyonu ise %57,99 oranında gerçekleşti, bu da gıda fiyatlarındaki sert artışı yansıtıyor.

Kaynak : PHA

Bülten

Bakmadan Geçme