Ülkü Ocaklarından Gençlere Kutadgu Bilig Projesi

Malatya Ülkü Ocakları İl Başkanı Turgay Şengönül, düzenlediği basın toplantısında, Türk gençliğine yönelik yeni projeler tanıttı.

Malatya Ülkü Ocakları İl Başkanı Turgay Şengönül, düzenlediği basın toplantısında, Türk gençliğine yönelik yeni projeler tanıttı.
Malatya'daki basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya gelen Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül tarafından,Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeleri UZEM, ODAK2023, Kutadgu Bilig Dergisi ve Dijital Kitap kartlarının tanıtımı yapıldı.


Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, düzenlediği basın toplantısında, 16 Türk devleti hakkında bilgi veren ‘Kutadgu Biligi' projesini tanıttı.
Konuyla ilgili olarak Malatya Ülkü Ocağı il binasında basın toplantısı düzenleyen Ülkü Ocakları İl Başkanı Turgay Şengönül şunları söyledi.
“3 Yıldır görevdeyiz. Türk Gençleri için ciddi projeler yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Bu vatanın, memleketimizin ayağa kalkması için tarafsızlığıyla, doğru haberi doğru bir şekilde iletebilmek için mücadele eden basın mensuplarıyla bir araya geldik. Ülkü Ocakları Genel merkezimizin başlatmış olduğu ciddi projeler var. Bu projeleri de sizin aracılığınızla tanıtmak istedik. Bu projelerimizden bir tanesi ‘16 Türk Devletinde Zamana Yolculuk' projesi. Ülkü Ocakları Genel Başkanımızın kaynak kitap niteliği taşıyan çok önemli projelerinden biri. Yine bu kitabı digital ortamda kirlenen gençliğimize engel olmak için Genel Başkanlığımız tarafından kartlar bastırıldı. Gençlerimiz internet üzerinden okutacakları kare kod ile sisteme giriş yapıyor. Üyelik işlemlerini yapıyorlar. Burada, 16 Türk devleti hakkında bilgi veren tek kaynak olma niteliğini taşıyor. Çok önemli bir projedir. Sanal ortamda kirlenen, zihni bulanan gençliğimizi bu tarz projelerle kazanmaya çalışıyoruz. Yine ODAK 2023, gençlerimizin okuma hızını yüzde 300 oranında artıran bir proje. Buna da yine kare kod kullanılarak lisans anahtarı ile giriliyor. Buna tüm gençlerimiz internet ortamından şifreli bir şekilde ulaşabiliyor.
İlkokuldan KPSS'ye Kadar Dersler Var
Turgay Şengönül, uygulamaya konulan projenin amaçlarını ise;

“Buradaki amaç gençlerimizin hem okuma hızını, hem de okuduğunu anlama hızını artırmaktır. Bunun da sınavlarda ne kadar etkili bir yöntem olduğunu biliyorsunuz. Çünkü görüştüğümüz gençlerimiz zaman olarak yetiştiremediklerini söylüyorlar. Daha çok paradoks ve mantık soruları çıktığı için gençlerimizin sınava hazırlığı noktasında önemli bir projedir. Bir diğer projemiz, Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM). Bu projede İlkokuldan KPSS çağına kadar tüm canlı dersler var. Alanında uzman, kendini geliştirmiş Profesörler, bütün branşlarda canlı ders veriyorlar. Gençlerimiz lisans anahtarıyla girişini yapıyorlar. Bu kartı deprem döneminde konteyner kentlerde bayağı dağıttık. Bu kartı kullanan 10'larca kardeşimiz dershaneye gitmeden üniversiteyi kazandı. Bu birebir dershaneciliğin önüne geçmek, gençlerin sömürülmesini önlemek için yapılmış çok etkili bir projedir. Bu sistemi, KPSS çağındaki gençlerimiz bile kullanabiliyor. Her ay Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından bir dergi basılıyor. O ay ki günden konusuna göre dergi işleniyor. Yine Genel Merkezimizin 2-3 ayda bir çıkaracağı Türk gençliğine hizmet yolunda en önemli projelerden birisi ‘Kutadgu Bilig' gençlerimizin tarihi gelişimine katkı sağlamak için ve kendini yetiştirip tarih yazıcılığı noktasında bismillah demeleri için önemli bir projedir” şeklinde aktardı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme