Vali Baruş'un 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı Anma Mesajı

Vali Baruş'un 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı Anma Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Merhum Turgut ÖZAL'ı, aramızdan ayrılışının 29'uncu yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.
Cumhuriyet Dönemi siyasi tarihimizin ve Malatya'mızın en mühim devlet adamlarından biri olan Turgut ÖZAL, 13 Ekim 1927'de Malatya'da memur bir ailenin çocuğu olarak doğmuş, eğitim öğretimini farklı şehirlerde tamamlamıştır. Devlet kademelerinde müsteşarlık dahil üst düzey görevlerde, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerinde bulunan Turgut ÖZAL, 17 Nisan 1993'te Ankara'da sona eren ömrünün her anını “Halka Hizmet Hakka Hizmettir.” düsturu ile ömrünü ülkesine ve milletine adamış, bugün Türkiye'de ve dünyada hatırası minnetle yad edilen tarihe mal olmuş önemli bir şahsiyettir.
Turgut ÖZAL, Türkiye Cumhuriyetinin tarihine yön veren en önemli liderlerden birisidir. Türkiye cumhuriyetinin tarihi yazılırken Onun isminin anılmadan geçilmesi mümkün değildir.
Turgut ÖZAL'ın başbakanlık yaptığı dönemde Türkiye, devletçi bir ekonomiden serbest piyasa düzenine geçişi esas alan yapısal değişim programını gerçekleştirmiş, ithal ikamesini esas alan iktisadi yapıdan ihracata dayalı, büyümeyi esas alan rekabetçi bir piyasa ekonomisine kavuşarak adeta çağ atlamıştır.
Turgut Özal sıra dışı bir liderdi. Tevazu ve hoşgörü sahibiydi. Sürekli güler yüzlü, halkıyla hep iç içe ve halktan biri gibiydi. Turgut ÖZAL'ın, bir taraftan siyasette ve ülke yönetiminde söz sahibi olan güç odaklarıyla mücadele ederken diğer taraftan özgürlüklerin ve insan haklarının ülkemizde yerleşmesi için gösterdiği çaba Turgut Özal'ın isminin milletimizin kalbinde yer etmesinin en önemli nedenlerinden biri olmuştur. Bütün Türkiye'yi kucaklayan halkçı ve yenilikçi yönetim anlayışı sayesinde ülkenin her yerinde, toplumun her kesiminde büyük bir sevgi ve haklı bir saygı kazanmıştır.
17 Nisan 1993 tarihinde Türkistan gezisinden sonra rahatsızlanarak hayatını kaybeden Turgut Özal'ın cenazesine Türkiye'nin dört bir yanından yüzbinlerce kişi akın etti. "Öldükten sonra beni İstanbul'a defnedin, kıyamete kadar Fatih Sultan Mehmed'in manevi ruhaniyeti altında bulunmak istiyorum." şeklindeki vasiyetine uyularak Vatan Caddesi üzerinde kendisi için hazırlanan anıt mezara defnedildi.
Ömrünün müsaade ettiği kadar bu ülke için çalıştı. Büyük Türk Milleti ve hemşerisi olduğu Malatya Halkı onun ülkemize ve Malatya'ya yaptığı hizmetleri asla unutmayacak, en samimi duygularla onu gönlünde yaşatmaya devam edecektir.
Vefatının sene-i devriyesinde merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı hürmet ve minnetle anıyor, kendisine Cenab-ı Hak'tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.
Ruhu şad olsun.
Aydın BARUŞ
Malatya Valisi

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme