• Haberler
  • Malatya
  • Babacan , KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ile görüştü

Babacan , KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ile görüştü

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ile görüştü

 Görüşme hakkında açıklama yapan AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan,''Bilindiği üzere deprem bölgesine hükümetimizin KOSGEB üzerinden sağladığı ciddi bir destek söz konusu.

Buna göre; şu ana dek Malatya'da kredi ödemesi yapılan işletme sayısı 6992. Bu işletmelere toplamda 2.4 milyar TL'lik ödeme yapıldı.

Ödeme talebi onaylanıp kredisi henüz eline geçmemiş olan ise 363 işletme bulunuyor. Bu ödemeler Ekim ayında gerçekleştirilecek.

Ödeme talebinde bulunup onay bekleyen işletme sayısı ise 1775. 

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız İbrahim Şenel ile görüştüm. Bugün de KOSGEB Başkanımız ile yaptığımız görüşmeden sonra müjdeli haberi verebiliriz: bu işletmelerden uygun olanların tamamının önce onayları gerçekleştirilecek, Aralık sonu itibariyle de onay bekleyen tüm bu işletmelere ödemeler gerçekleştirilecek. 

Bunun yanısıra KOSGEB şu an, deprem bölgesinde bundan sonrası için de ilave bütçe ve finansman kaynakları tedarik sürecinde. Deprem bölgesinde olası yeni başvurularla ilgili bir planlama ve finansman tedariği yapılıyor. Buna göre 4 şehir ve 2 ilçede ticaret hayatının kolaylaştırılması, şehrin normalleşmesi için küçük esnafa dönük bir planlama yapılıyor. Umuyoruz ki bu krediler, Malatya'da teslimatını 2025'in ilk yarısında başlatacağımız iş yerleri ve ticarethanelerle birlikte esnaf için düzenini yeniden kurması ve ticaretini daha kolay döndürmesi konusunda ciddi bir rahatlama sağlayacak.

Bu krediler ciddi bir emekle tedarik ediliyor. Tüm esnafımızdan da tamamıyla asıl amacı gözeterek şehrin toparlanmasına katkı sunacak bir yaklaşımla bu sürece destek olmalarını bekliyoruz.

En başta Sayın Cumhurbaşkanımız'a, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, KOSGEB Başkanlığımıza deprem bölgesine dönük özel hassasiyet ve yoğun emekleri dolayısıyla teşekkürlerimle...

Özelde ise KOSGEB Başkanımız'a bizzat şahit olduğum deprem bölgesi hassasiyeti ve şehirlerimiz için verdiği yoğun emekten ötürü hassaten teşekkür ediyorum''dedi

Bakmadan Geçme