• Haberler
  • Malatya
  • Babacan ,Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke ve yönetimiyle bir araya geldi

Babacan ,Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke ve yönetimiyle bir araya geldi

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan,Malatya Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke ve yönetimiyle bir araya gelerek mücbir sebep halinin uzatılması ile ilgili görüşmelerini açıkladı

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan,Hazine ve Maliye Bakanlığımız Hazine ve Maliye Bakanlığımız bu konuyu bir kez daha görüşecek ve önümüzdeki hafta  4 deprem şehrini ziyareti sonrasında nihai karar verilecek''dedi.

Babacan,''Malatya Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke ve yönetimiyle bir araya geldik.

Gündemimiz, mücbir sebep halinin uzatılması. 

Malatyalılar hatırlayacaktır, geçtiğimiz iki uzatma döneminde Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile görüşerek bu uzatmaları sağlamış ve Malatyalılara duyurusunu da yapmıştık. 

Son gelinen durumda Sayın Bakanımız ile şehrin ticari ve mali durumuna dair kapsamlı bir görüşme yaptık.

Önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığımız bu konuyu bir kez daha görüşecek. Öyle ki Bakan Yardımcımız Sayın Abdullah Cantimur konuyu doğrudan muhataplarıyla da değerlendirmek için bu hafta içi Malatya'ya gelecek.

Tüm ilgili kurum ve STK'lar ile olan değerlendirmelerin sonrasında, mücbir sebep halinin uzatılması ve deprem şehirlerinin enflasyon düzeltmesinden belli bir süre muaf tutulması hususu da dahil olmak üzere önerileri Sayın Bakanımız'a anlattım. 

Bakanlığımız şu an bunları değerlendirme safhasında. Sayın Bakan Yardımcımız'ın önümüzdeki hafta 4 deprem şehrini ziyareti sonrasında nihai karar verilecek.

İsteğimiz, şehirlerimiz tam olarak toparlanana kadar mali ve finansal bakımdan ilave bir daralma yaşanmaması''şeklinde açıkladı

Bakmadan Geçme