• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Uraloğlu: Instagram konusunda istediğimiz sonucu alamadık

Bakan Uraloğlu: Instagram konusunda istediğimiz sonucu alamadık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram ile ilgili olarak yetkililerle yapılan görüşmede istenilen sonucun alınamadığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram ile ilgili olarak yetkililerle yapılan görüşmede istenilen sonucun alınamadığını açıkladı.

Türkiye'de 2 Ağustos sabahı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yeni açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamada, gün içinde BTK, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri arasında kritik bir toplantı yapıldığını belirterek, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz." dedi.

Bugün BTK, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri görüşme gerçekleştirildi.

Görüşme öncesi açıklama yapan Bakan Uraloğlu, "Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)

Bakmadan Geçme