• Haberler
  • Malatya
  • Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ın katılımıyla İlimizde İl Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ın katılımıyla İlimizde İl Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ın katılımlarıyla, Vali Seddar Yavuz başkanlığında AFAD toplantı salonunda,İl Afet Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcıları Mehmet Öz, Ahmet Korkmaz, Osman Kural, Reşit Özer Özdemir, Abdulselam Bıçak, Bilal Basri ve Talat Tabur, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Doğanşehir Belediye Başkanı Memet Bayram ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı/Vekili ZuhalÖzer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Altundağ, AK Parti İl Başkanı Namık Gören, MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve ilgili kurum müdürleri katıldılar.
Vali Seddar Yavuz’un İl Afet Koordinasyon Toplantısında yaptığı konuşmada “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aziz milletimizin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla dünyaya örnek olabilecek bir başarı hikayesi yazdığını düşünüyorum. Malatya'da bugüne kadar yaptığımız çalışmaları ve bu çalışmalarda emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum.Büyük felaketler, eksikler ve zorluklarla dolu olsa da, hepimizin amacı milletimizin hizmetinde olmak ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en hızlı şekilde çözmektir. Vatandaşlarımızı bir an önce ihtiyaç duydukları hizmetlerle buluşturmak ve sıkıntılarını azaltmak önceliğimizdir. Bunun yanı sıra, özellikle psikolojik rahatsızlıklar da zamanla ortaya çıkmakta ve bu konuda bilim insanlarımızın ve çalışanlarımızın desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır.Sayın Bakanımızla birlikte yoğun bir şekilde çalıştık. Kendisi bu göreve büyük bir azim ve kararlılıkla girmiştir. Malatya'ya ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışacağız. Hepimizin ortak bir hedef doğrultusunda hareket etmesi, kamuoyunun desteğini kazanmak adına büyük önem taşımaktadır.Bu noktada altını çizmek istediğim birkaç husus var. Öncelikle, projelerimizin hayata geçirilmesinde vatandaşlarımızın haklarını korumak ve karşılaşılan hukuki sorunları çözmek için büyük bir özen gösteriyoruz. Kışla Caddesi'nde yaşanan zorlukları aşarak yapılacak işleri hızlandırdık, bundan sonra bilgilendirme faaliyetlerini daha iyi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, hesap verebilirlik, şeffaf ve vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz.Vatandaşlarımızın memnuniyetini ve rızasını kazanmak, bizim için en önemli hedeftir. Bugüne kadar yapılan güzel çalışmaları sürdürecek ve şehrimizi daha iyi bir hale getirmek için tüm gayretimizle çalışacağız. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve tüm meslektaşlarımızla sahada olacağız ve her bir vatandaşımızın sorusuna cevap vereceğiz.” dedi. 
Toplantıda, inşa edilen kalıcı konutlar ve inşaatı devam eden konut ve işyerleri hakkında bilgi ve istişarelerde bulunuldu. Rezerv alanlarında devam eden tahliye ve yıkım faaliyetlerinin ikna yöntemiyle hızlandırılması kararlaştırıldı.
 

Bakmadan Geçme