Basın Mensupları 'Lezzet Caddesi'ne' Çıkartma Yaptı
Basın Mensupları 'Lezzet Caddesi'ne' Çıkartma Yaptı
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen gezi etkinliğine, Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt , Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Atilla Kantarcı, Malatya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Semira Aktaş, Anadolu Basın Yayın Birliği Derneği Başkan Yardımcısı ve Malatya Cadde.com web sitesi imtiyaz sahibi Said Yalçın, Battalgazi Gazetesi imtiyaz sahibi Erdal Öztürk ve Manşet Malatya.com web sitesi imtiyaz sahibi Berkman Dulcan katıldı.
Lezzet Caddesinde gerçekleşen gezi etkinliğinde , Mahmut Çalık-Ahmet Çalık Tekstil Müzesi, Kahve Konağı, Gastronomi Konağı, Kent Belleği Müzesi, Yeşilyurt Mutfağı, Yeşilyurt Pastanesi tek tek dolaşıldı.
Her alanda olduğu gibi, kültür ve bu kapsamdaki sosyal faaliyetler alanında da önemli çalışmalar yapan Yeşilyurt Belediyesi , şu ana kadar faaliyete geçirdiği Yeşil Konaklar, Gençlik Merkezleri, Kültür ve Sanat Merkezleri, Millet Kıraathâneleri, Kitap Kafeler ve müzelerle; ilçenin hemen her tarafına yayılan ve her yaştan vatandaşın kullanımına ve beğenisine sunulan hizmetler icra etmeye devam ediyor.
Kültür ve sosyal faaliyetler alanında önemli çalışmalar yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Katılımcı basın mensuplarına , her yaştan vatandaşın hizmetine sunulan müzeler ve Kültür konakları hakkında bilgiler verdi. Mahmut Çalık-Ahmet Çalık Tekstil Müzesi ,eski Yeşilyurt’un merkezi olan Çırmıktı’da, eski belediye başkanlık binası, yapılan düzenlemeyle Yeşilyurt tarihinde önemli bir yere sahip olan “dokumacılık” ile ilgili materyallerin belli bir düzen dâhilinde dizilip sergilendiği “Mahmut Çalık-Ahmet Çalık Tekstil Müzesi”ne, Kahve Konağı, kahve kültürünün geçmişten günümüze yaşatıldığı Yeşilyurt’ta, bu kültürün bütün canlılığıyla yaşatılması amacıyla, içinde kahvenin bütün tarihini özetleyen materyallerin sergilendiği bir müzeye dönüştürülmüş. Gastronomi konağında yapılan canlandırmalar ve replikalar aslının neredeyse aynısını yansıtmakta. Yeşilyurt konaklarından bir diğeri de Malatyalı şehitler, siyasiler (hem milletvekilleri ve belediye başkanları hem de Malatya’da görev yapmış valiler) ve ünlülerin isimlerinin yaşatıldığı “Kent Belleği Müzesi” olarak hizmet vermekte. Müzede ayrıca, Malatya çocuk oyunlarını tanıtan “Çocuk Oyunları” ve Yeşilyurt başta olmak üzere Malatya’da yaşam ve üretim anlarını fotoğraflarla yaşatan “Malatya’da Yaşam” bölümleri bulunmakta. Konağın avlusunda ise tarihî değeri olan çeşitli tarım araçları sergilenmektedir. Geleneksel yemeklerin gelen ziyaretçilerle buluşturulduğu Yeşilyurt mutfağı, Yeşilyurt’un tadına doyulmaz kahvaltılıkları ve yemeklerinin daha geniş kesimlere kalıcı yatırımlarla ulaştırmayı hedefliyor. Tava ve fırın yemekleri ile kahvaltılıklarının yanı sıra tatlıları ile meşhur olan Yeşilyurt’un birbirinden lezzetli tatlı ve pastalarının tanıtımı için Tarihi Yeşilyurt Konaklarında hizmet vermeye başlayan Yeşilyurt Pastanesi, bölgeyi ziyaret edenlerin yoğun ilgisini çekiyor. Tadı ve aromasıyla damaklarda farklı bir lezzet bırakan, Coğrafi Ürün Tescili de alarak artık dünyanın her noktasında bilinen ve tanınan Malatya Kayısısının çekirdeğinden yaptırdığı kahveyi, ilçeyi ziyaret edenlere ikram eden Yeşilyurt Belediyesi , Yeşilyurt’un cadde ve sokaklarının prestij seviyesini artırmak adına ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projesini de başlatmış ve tarihini yeniden ayağa kaldırmaya çalıştığı Çırmıhtı bölgesindeki ki birçok ev ve iş yerinin dış cephesini sosyal dokuya uygun hale getirmiş durumda.
’’ Son zamanlarda turizm açısından da önemi artmaya başlayan Yeşilyurt’a , Türkiye içinden ve dışından çok sayıda vatandaş geliyor’’ ifadelerine yer veren Başkan Çınar ,’’Yeşilyurt’u ve Yeşilyurt halkını çok seviyorum. Onlara hizmet etmek benim için en büyük keyif, en büyük aşk. Aynı duygu ve heyecanla hizmet üretmeye devam ediyoruz’ ’dedi.
HABER: FİLİZ YAVUZKURT