Başkan Bülbüloğlu'ndan ABYB'ye Nezaket Ziyareti

Başkan Bülbüloğlu'ndan ABYB'ye Nezaket Ziyareti

İMKON Genel Başkan Yardımcısı  ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ABYB(Anadolu Basın Yayın Birliği) Malatya Şube Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan BAŞKAN Bülbüloğlu, “ABYB Yayın organlarını takip ediyoruz. Tarafsız şeffaf ve cesur haberlerinizden ötürü sizleri tebrik ediyorum. Basın; haber toplama, yorumlama ve yayma müessesesidir. İnsan, etrafında olup bitenleri duyup öğrenmek, fırsat düşünce bunları başkalarına duyurmak ihtiyacındadır. Bu ihtiyaç insanın yaradılışında vardır. Basının kaynağı da bu ihtiyaçtır.
Medya kavramı; haber alma ve haber aktarma ihtiyacından ortaya çıkan bir iletişim kavramıdır. Hem iletişim kaynağı hem de iletişim mecraları genel olarak medya ifadesi altında toplanır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hülâsa bir milletin hedef-i saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir demiştir. İşinizin zor olduğunu biliyoruz. Bu anlamda basınımız sadece 10 ocak’ta değil her daim desteklenmeli.” Dedi.
İMKON Genel Başkan Yardımcısı  ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu sektördeki son gelişmeleri de aktararak, “Yılbaşından sonra döviz kurunun düşmesiyle beraber, biz malzeme fiyatlarında bir düşüş bekliyorduk. Ancak beklediğimiz gibi bir düşüş olmadı. Yılbaşından sonra cama yüzde 48, çimentoya yüzde 40 oranında ciddi bir zam geldi. Şu anda betonun metreküpü 500 TL civarında. Bunun geçen yılki fiyatı 130-140 TL. Diğer kalemlerde de yüzde 200-300 hatta 400'lere varan bir artış söz konusu. Bu artış konut fiyatlarına yansıyor. Bundan en fazla etkilenen vatandaşlar oluyor.”ifadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ,”Öncelikle İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkan yardımcılığına gelmenizden dolayı şahsım derneğim yönetim kurulum ve tüm üyelerim adına sizleri tebrik ediyoruz.Çalışmalarınızı yakinen takip ediyoruz. Başarılı Malatya ve ülke ekonomisi adına projelerinizi fikirlerinizi takdir ediyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle ziyaretlerinizden dolayıda sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme