Başkan Canbay Kanatlı Hayvan Satıcılarının Oturma eylemine katıldı

Başkan Canbay Kanatlı Hayvan Satıcılarının Oturma eylemine katıldı

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, Kanatlı Hayvan Satıcılarının Oturma eylemine katıldı

Canbay, "Köylünün yetiştirdiği kanatlı hayvanlarının halka ulaşmasını sağlayan esnafların takdir ve teşvik edilmesi gerekirken ekmek tekneleri kapatılarak cezalandırılıyorlar.
Genel Yönetimin uyguladığı “üretme – tüket” politikası yerelde böyle uygulanıyor.
Battalgazi ilçesine bağlı Yeni Hamam mahallesindeki Küpçüler Sokak’ta bulunan ve canlı tavuk satışı yapılan iş yerleri, “ruhsatsız olduğu, kötü koku yaydığı ve kafeste canlı hayvan satmanın yasak olduğu” gerekçesiyle 15 Ağustos’ta Battalgazi Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürlenmişti. Malzemeleri dükkânlarının içinde kalan ve kendilerine bir yer gösterilmediğini iddia eden esnaf, iş yerlerinin bulunduğu sokakta oturma eylemine devam ediyor.

İlgili makamlara defaten müracaat ettik ama kimse ilgilenmiyor, demiyor ki 'biz size şunu yapacağız’. Dükkânları kapatıp gittiler, muhatap bulamıyoruz. Burada 10 esnaf var, 8’ini mühürlediler. Bu sokak, tavukçular olarak yıllardır var. Ruhsatlı bir dükkân açık ama ona da mal sattırmıyorlar. 'Tavuk koyamazsın, sokağın çehresi değişecek' diye o adamı da mağdur ediyorlar. Dükkân açık ama içinde mal yok. Biz de yeni bir yer kiralayıp mallarımızı oraya koyduk. Oraya da kira veriyoruz, buraya da kira veriyoruz. Böyle bir sıkıntımız var."
Burada yalnız Kanatlı Hayvan satan esnafları değil, köylüyü, köylüden alıp bizlere ulaştıranları, çevrede kanatlı hayvanlar için malzeme satan esnafları, köy tavuğu yemek isteyen halkımızı velhasıl zincirleme olarak Malatyalıları cezalandırıyorlar.

Tadilat adı altında 60 – 70 yıllık sıvalarının dökülüp demirleri görülen binaların dış cepheleri sıva ve boya ile makyajlanıyor." dedi. 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme