Başkan Doğan'dan ABYB'ye ziyaret

Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı , Harput Gazetesi İmtiyaz sahibi Mustafa Doğan ve Küresel Gazeteciler Konseyi Malatya İl Başkanı Kemal Deniz ,Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanlığını ziyaret ettiler

Başkan Doğan,Kahramanmaraş merkezli  depremin ardından geçmiş olsun ziyaretleri kapsamında Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanlığını ziyaret ederek,Başkan  Filiz Yavuzkurt ve Yönetim Kurulu üyeleriyle istişare etti.
Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti  Başkanı , Harput Gazetesi İmtiyaz sahibi Mustafa Doğan,’’Bizler Elazığ ve Malatya olarak bir elmanın iki yarısıyız.Yaşadığımız büyük afet’de bu düşüncenin doğruluğunu bizlere net bir şekilde göstermiş oldu’’dedi.
 Başkan Doğan,’’2020 yılında yaşadığımız depremde Elazığ %100,Malatya %70 zarar görmüştü. Bugün Şehir merkezi ve bazı bölgeleri ziyaret ettiğimde gördüm ki Kahramanmaraş merkezli  depremde tam tersi olmuş.Ama Elazığ iyi ve titiz çalışmalar sonucunda çok kısa bir sürede toparlandı. 2020 yılında yaşadığımız depremde  az hasar gören binalarımız, bu deprem de ağır hasarlar aldı. Malesef bugün gördüğüm kadarıyla depremin ilk gününden bu güne Malatya’da değişen bir şey olmamış. Biz Elazığ’ın sahibi var mı diye kendimize soruyorduk ama bugün gördük ki Malatya’nın sahibi yokmuş. Yerel yöneticiler çalışmamış. Depremden etkilenen diğer İllerden biri olan Adıyaman’ı da ziyaret etmiştim ve adıyaman’ın daha iyi toparlandığını gördüm. Elazığ’da sadece 2 can kaybımız oldu.Kimsenin burnu kanamadı.2020 yılında yaşadığımız depremde ders alındı ve ona göre çalışma yapıldı.Çok sayıda konut yapılan Elazığ’da dezavantaj,avantaja çevrildi’’şeklinde konuştu.
Gerçekleşen ziyarette  Başkan  Doğan’a eşlik eden Küresel Gazeteciler Konseyi Malatya İl Başkanı Kemal Deniz ise,’’Malatya’da seçilmiş veya atanmış tüm yöneticiler de aynı depremi yaşadı ve doğal olarak herkes gibi onlarda etkilendi. Geçtiğimiz günlerde yapılan Çalıştay’da profesör, Sabahtan öğlene kadar 4 bağımsız deprem olduğunu söyledi. Birkaç saat içinde 4 depremi yaşamak ve hemen toparlanabilmek kolay değildir. Yöneticilerimiz tarafından gereken planlama yapılmıştır ve kısa sürede sunum yapılacaktır. Malatya’da çalışmaların hızlanacağını düşünüyorum. Şunu da unutmamamız gerekiyor, Kahramanmaraş merkezli deprem sadece Malatya’da değil 11 İlimizde büyük yıkıma  neden oldu. 11 İlin yaralarını sarmak kimse için kolay değildir’’dedi.
Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti  Başkanı , Harput Gazetesi İmtiyaz sahibi Mustafa Doğan ve Küresel Gazeteciler Konseyi Malatya İl Başkanı Kemal Deniz’e ziyaretleri için memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.Başkan Yavuzkurt,’’Elazığ gerçekten çok kısa sürede ayağa kalktı. Siyasi güç ve birlik beraberlik sayesinde Elazığ’ın yaraları sarıldı. Bizlerde Malatya’yı  yerel yöneticiler,STK’ lar ,basın ve vatandaş olarak el birliğiyle toparlayacağız inşallah.Bu noktada özellikle Malatya Valimiz Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın göstermiş olduğu gayrete Malatya’nın inancı tamdır’’ifadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme