• Haberler
  • Gündem
  • Başkan Ergül'den 8 Mart Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Başkan Ergül'den 8 Mart Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Başkan Ergül'den 8 Mart Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ergül mesajında;

"Tüm Dünyada sağlık çalışanlarının %75 inin kadın olduğu tesbit edilmiştir.Öyleyse sağlığımız kadınlara emanet diyebiliriz. Çocuklarla en fazla ilgilenen kadınlarımızdır.Bunun için neslimizin ve geleceğimizin şekillenmesinde, en büyük etken kadındır. Gazetecilerin 1/3 ü kadın olmasına rağmen ,bölüm şefi,editör, ya da patronların sadece %1 i kadın. Sağlığımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz kadınlara, Medyada güvensizliğimiz devam etmektedir. Daha güzel bir Dünya için ,kadınlarımızın daha güzel yerlerde olması dilek ve temennilerimle, Tüm kadınlarımızın günlerini kutluyorum.”dedi.
“1857 yılında, ABD'de dokuma işçisi kadınların daha insanca bir yaşam isteğiyle, eşitsizliğe ve ayrımcılığa, uzun ve insanlık dışı çalışma koşullarına karşı mücadeleye başladıkları 8 Mart, ilerleyen süreçte, tüm dünya kadınlarının kutladığı bir gün haline geldi.

8 mart, 19'uncu yüzyılın sonlarından bu yana kadınların talep ve özlemlerini dile getirmedeki kararlılıklarını sergiledikleri ve bu güne dek hiç de küçümsenmeyecek haklar elde ettikleri bir gün oldu.

 Kadınların daha eşit ve daha yaşanılır dünya için başlattığı mücadele, toplumların her kesiminde yankısını buldu ve destek gördü.

Günümüzde uluslararası insan hakları belgelerinde her insanın eşit ve özgür doğduğu, herkesin insan haklarına ve temel özgürlüklerine hiçbir ayrım gözetilmeksizin fırsat eşitliği çerçevesinde sahip olduğu ve cinsiyete dayalı ayrımcılığın kabul edilemezliği ilkeleri yer aldı.

Maalesef, hala günümüzde kadına karşı şiddet devam etmektedir.

Dünya kadınlarının 3'te 1'i hayatlarında en az bir kez evde şiddete maruz kalıyor. Bu şiddetin kaynağı genellikle eş veya sevgili oluyor.

Türkiye'de kadına karşı şiddet oranı gelişmiş devletlere oranla oldukça yüksek. Özellikle varoşlarda şiddete maruz kalan kadınların oranı %90 ların üzerinde.

Kadınlar kültürel düzeyleri ne olursa olsun fiziksel ve cinsel şiddet başta olmak üzere, tacizler,fuhşa zorlanma, zorla evlendirmeler,töre cinayetleri, zorla çalıştırma, eğitim özgürlüğünün kısıtlanması gibi birçok şiddet çeşidine maruz kalmaktadır. Türkiye'de yapılan bir araştırmada kadınların yarısının aile içi şiddete maruz kaldıklarını gösteriliyor.

Tüm bu olumsuzlukların gölgesinde, dünya kadınlar gününü kutlarken, peygamberimizin Veda Hutbesinde  8 mart 632 de “Kadınlar Allahın size emanetidir.Kadınların haklarını gözetmenizi tavsiye ederim” buyurmasından 1225 yıl sonra, Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde “Uluslararası Kadın Günü” olarak kutlanmaya başladı.

Şunu ifade edebiliriz:”Birleşmiş milletler İslam’ın bin yıl gerisinden gitse de, Veda hutbesinin 8 martını görebilmiştir.Ama maalesef ne Müslümanlar, ne de diğer insanlık alemi kadına gerektiği değeri vermemiştir.”

Tüm Dünyada sağlık çalışanlarının %75 inin  kadın olduğu tesbit edilmiştir.Öyleyse sağlığımız  kadınlara emanet diyebiliriz.

Çocuklarla en fazla ilgilenen kadınlarımızdır.Bunun için neslimizin ve geleceğimizin şekillenmesinde, en büyük etken kadındır.

Gazetecilerin 1/3 ü kadın olmasına rağmen ,bölüm şefi,editör, ya da patronların sadece %1 i kadın.

Sağlığımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz kadınlara, Medyada güvensizliğimiz devam etmektedir.

Daha güzel bir Dünya için ,kadınlarımızın daha güzel yerlerde olması dilek ve temennilerimle, Tüm kadınlarımızın günlerini kutluyorum.”dedi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme