Başkan Güder'den Galerici Esnafına 'Geçmiş Olsun' Ziyareti

Başkan Güder'den Galerici Esnafına 'Geçmiş Olsun' Ziyareti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yoğun kar yağışı sonrası çatısı çöken Yeşiltepe Galericiler Sitesindeki esnafları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Vahim olayda tek tesellilerinin canın kaybı olmadığını söyleyen Başkan Güder, esnafların mağduriyetinin giderilmesi noktasında konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Malatya'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gün boyu etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sonrası Yeşiltepe Galericiler Sitesi’nin çatısı çöktü. Karın ağırlığına dayanamayarak çöken demir çatı, 15 araçta maddi hasar meydana getirdi. Can kaybının yaşanmadığı olayın haberini alan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile birlikte Galericiler Sitesindeki esnafları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
YALÇIN: “15 DÜKKANIMIZ ZARAR GÖRDÜ”
Geçmiş olsun ziyaretlerinden dolayı Başkan Güder’e teşekkürlerini ileten Yeşiltepe Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Yalçın Yalçın, “Malatya’da etkili olan kar yağışı sonrası sundurmalar kara dayanamayarak çöktü. Olayda 15 dükkanımızda bulunan 15 aracımız zarar gördü. Esnaflarımızın yaklaşık 10 milyon civarında maddi kaybı var. Bizler devletimizden destek bekliyoruz. Olayın afet kapsamına alınmasını istiyoruz. Geçmiş olsun ziyaretlerinden ötürü başkanlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.
TSO BAŞKANI SADIKOĞLU: “KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder ve MHP İl Başkanımız Mesut Samanlı ile birlikte esnaflarımızı ziyaret ettik, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yaşanan bu üzücü olayla iş yeri sahiplerinin ticareti durmuş durumda. Devletimiz bu süreçte destek olacaktır, aksi takdirde bir çoğu dükkanlarını kapatacaktır. Konunun takipçisi olacağız.”
İL BAŞKANI SAMANLI: “VAHİM OLAY BİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”
Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, “Yaklaşık 24 saattir devam eden kar yağışı, rahmetin yanında böyle bir felakete yol açması bizleri derinden üzmüştür. Araç ve iş yeri sahiplerinin sürekli araç satışı yaptıkları için kasko yapamıyorlar ve bu nedenle çok ciddi zararları var. Devletimiz inşallah bu konuya duyarlı olup doğal afet kapsamında, galerici esnafımıza yardımcı olacaktır. Biz esnafımızın yanında olacağız” Şeklinde konuştu.
BAŞKAN GÜDER: “HER DAİM ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ"
Her daim esnafların yanında olduklarını hatırlatan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya olarak uzun süredir rahmet bekliyoruz. Malatya’mızda önceki gün kar yağışı başladı. Yoğun kar yağışı sonrası Galericiler sitesinde bu vahim olay medyana geldi. Çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bizlerde esnaflarımızı ziyaret ettik ve geçmiş olsun diyoruz. Yaşanan bu vahim olay bizi derinden üzmüştür. Bizler her daim esnaflarımızın yanındayız. Yaşanan maddi zararla ilgili olarak gerekli mercilere durumu bildirdik ve konunun takipçisi olacağız. Bugüne kadar devletimiz hiçbir zaman vatandaşını yalnız bırakmadı. Sıkıntıları kısa süre içerisinde giderilecektir. Yerel yönetimler olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa bizler yapmaya hazırız. Tekrardan esnaflarımıza geçmiş olsun diyoruz” dedi.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme