Başkan Karademir'den ABYB'ye ziyaret

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (Maginder) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, Basın konteyner ziyaretleri kapsamında Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Başkan Karademir, Malatya’da ciddi anlamda göç yaşandığını ve  ’’Pek çok  sektörde çok ciddi iş kaybı olduğunu vurguladı.
6 Şubat depremlerinden kısa süre önce kurulan Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (Maginder ) Yönetim kurulu başkanı Salih Karademir, “6 Şubat depremlerinden  yaklaşık bir ay önce resmi olarak derneğimizi kurduk. Derneğimiz her görüşten, her değerden, her sektörden arkadaşlarımızın oluşumuyla Malatya’nın ortak bir masada buluşması için kurulmuş bir dernektir. Malatya’mız için hem ticari anlamda yatırım yapmak için hem de  Malatya’nın sorunlarını dile getirmek için kurduk. Biz depremin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşlarımız için çalıştık. Tüm üyelerimizle yardım seferberliği başlattık. Malatya’da yatırım yapmak için çalışıyoruz. İnşallah bu zor günleri hep birlikte anlatacağız” şeklinde konuştu.
Deprem sonrası yaşanan göçlerin yarattığı olumsuzluktan en  çok esnafların etkilendiğini ifade eden Karademir ,’’Pek çok  sektörde çok ciddi iş kaybı ve göç var. Sanayici,öğretmen,doktor ve farklı sektörlerde deneyimli arkadaşlarımız Malatya’yı terk etti. Bu duruma çok ciddi önlemlerin alınması lazım’’dedi
Karademir, “Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği olarak bugün Malatya’mızın basın camiasına ziyarette bulunduk. Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz yavuzkurt ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ettik. Depremin ilk gününden itibaren  buradalar ve her türlü olumsuzluğa rağmen  çalışıyorlar’’diye  belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz yavuzkurt ise,“MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir ve beraberindeki heyete  ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti,başarılar diledi.
 

Bakmadan Geçme