Başkan Karakuş ' Olan Yine Gariban Besiciye ve Halka Olmakta'

Başkan Karakuş ' Olan Yine Gariban Besiciye ve Halka Olmakta'

   Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş Et’te yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Yaptığı yazılı basın açıklamasında Üreticiyi ve Halkı korumak gerektiğini burada sadece her zaman aracıların kazandığını belirtti. 
       TDP İl Başkanı Ali, Karakuş açıklamasında” Hükümet et fiyatlarını düşüreceğini söylemekte; fakat etin raf fiyatını düşürürken üreticinin kesim fiyatını düşürmekte etin satışını yapan firmaların bir kaybı yok. Olan yine gariban besiciye olmakta gariban halka olmakta hükümet et fiyatlarını tepeden indirmek yerine besicinin yem girdilerini düşürme planları yapmalıdır. Yem fiyatları düştüğü zaman et fiyatları zaten düşecektir. Köyde bir iki ineği olan çiftçimiz eski kıtlık dönemlerde bile iki hayvanla çocuklarına ve ailesine bakabilmekteydi. 
        Fakat şimdi 50 tane hayvanı olan kendisini geçindirememektedir tüketici tarafında baktığımızda 150-200'ye et almakta zorlanan bir tüketici ile karşılaşmaktayız. Hem üretici hem tüketici hükümetin yanlış politikalarından dolayı çok zor durumdadır. Yem girdilerini düşürmeden yapılan indirim ülkeyi dışa bağımlı hale getirmektedir. Dışarıdan ithal hayvan getirmekle de bu sorun çözülmez. Üretici yi Çiftçiyi destekleyici projeler hayata geçirilmediği sürece bu sorunlar çözümlenemez. Hükümet yetkilileri Halkın arasında yaşamadıkça , otobüslerde yolculuk yapmadıkça kendi yerli esnafına sahip çıkmadıkça bu sorunları çözebilmek konusunda hep yetersizdi ve yetersizde kalacaktır.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme