Başkan Karakuş'tan Taziye Mesajı

Başkan Karakuş'tan Taziye Mesajı

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş geçtiğimiz günlerde vefat eden, Malatya'nın kanat önderlerinden Ramazan Keskin için taziye mesajı yayınladı. Başkan Karakuş mesajında;

"Rabbim rahmetiyle muamele etsin, taksiratını affetsin, yakınlarına ve sevenlerine sabır versin…
Yiğit bir insandı. Mertti. İslam davasının yılmaz bir savunucusuydu. Biz şahidiz ki, koca bir ömrü bu yolda tüketti… 
Heyecanlı bir hocamızdı, coşkuluydu, doğru bildiği konuda sözünü sakınmazdı…
Bir işhanındaki işyerlerinden dönüştürülmüş mescidi, haklı olarak onun ismiyle anılırdı: Ramazan Keskin camisi. 
Seksenli yıllarda Malatya’da sakallı kaç tane genç varsa hepsi Ramazan Keskinci bilinirdi. 
Kırk, elli yıldır o mescitte aralıksız namaz kıldırdı. O kendine özgü tarzıyla vaz u nasihatlerde bulundu durdu. Bu da yetmedi; terkedilmiş köyüne gidip orda da kendi imkanlarıyla bir cami yaptırdı. Son yıllarda ismini Abuzerler mescidi koyduğu camide Cuma ve Bayram namazlarını kıldırıyordu. Hasılı kelam, bütün bir hayatı cami ve namaz merkezli geçti. Tabiki Diyanetten bağımsız olarak ve Diyanet dahil kimseden  maaş filan almadan. 
Şahsen tanıdığım Ramazan hoca, hep fakirleşti; zenginleşmedi. Mal ve zenginlik diye bir derdinin olduğuna hiç şahit olmadım. Kaç defa tutuklandı, içeri atıldı, ağır işkencelerden geçti ama o hiç yılmadı. Son yıllarda biraz ihtiyatlı davranmaya çalışsa da, o, hep bildiğini okumaya devam etti. 
Ramazan Keskin, bu düzeyde soy ismiyle müsemma nadir insanlardan biriydi. Keskin olmaya keskindi, zaten bu özelliğini bilmeyen de yoktu. Ama hocanın sahip olduğu toleransın farkında olanlar ne yazıkki çok azdı.
O yalnızca bilindik bir hoca değildi. Aynı zamanda aşiret terbiyesi görmüş, adet usül bilen bir cemaat-cemiyet insanıydı. Eski tabirimizle bir rusıpi, yeni tabirle bir kanaat önderiydi. 
O dosttu, vefalıydı, adamdı… 
Birkaç yıl önce hanımı vefat edince hayat dolu olan bu adam, tam bir matem yurduna döndü. O koca adamların, kadınsız ne kadar da zayıf olduklarını bir kez daha bize göstermiş Türkiye değişim partisi Malatya il başkanlığı ailesi olarak başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dileriz Makamı cennet olsun inşallah"

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme