Başkan Şengönül: Bir Yanımız Söğüt ise öteki yanımız da Ahlat'tır

Başkan Şengönül: Bir Yanımız Söğüt ise öteki yanımız da Ahlat'tır

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım ile birlikte Ahlat’a düzenlenen ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Başkan Şengönül söz konusu mesajında: ”Malazgirt Zaferi’mizin 951. yıldönümü vesilesiyle; MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım ve İl Ocak Başkanlarımızla birlikte, tarihin yeniden canlandığı Ahlat’ı ziyaret ederek, bu cennet vatanı bizlere yurt kılan aziz şehitlerimizi hayırla yâd ettik ve mübarek hatıralarına sahip çıkıyor olmanın onurunu yaşadık. Herkes tarafından bilinen bir gerçektir ki; milletler hafızaları ve tarihleriyle yaşarlar. Geçmişini unutan bir toplumun da geleceğe sağlam adımlar atabilmesi mümkün değildir. Bizler de kökü mazide, ufku ise atide olan bir hareketin mensupları olarak; ne Malazgirt’i, ne Miryokefalon’u, ne Söğüt’ü, ne Ahlat’ı ne de bizleri biz yapan tarihteki hiçbir izimizi unutmadık. Bunları unutmadığımız gibi, unutturmamak için de yeri geldiğinde büyük bedeller ödeyerek bu kazanımları sürekli hafızalara kazıdık.

Bizim bir yanımız Ötüken ise öbür yanımız Kaşgar’dır. Bir yanımız Söğüt ise öteki yanımız da Ahlat’tır. Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim için yurttur ve yükselen bu bayrak bir daha da inmeyecektir. Bundan 951 sene önce, Muhammet Alparslan’ın Romen Diyojen karşısında verdiği mücadele sadece Anadolu bizler için yurt kılmamış, aynı zamanda hilalin ışığını söndürmek isteyen haca da büyük bir darbe indirmiştir. Tarihi bu kazanım ve başarının acısını unutamayan bazı mahfiller, halen yarım kaldığını düşündükleri bu hesabı görebilmek için türlü türlü oyunların ve hainliklerin içerisini girmektedirler. Bu güruhlar; içimizden görünmekte ancak kuyumuzu kazmakta, bir elleriyle elimizi sıkmak istemekte ancak öteki elleriyle hançerlerini saklamaktadırlar. Bu vatanın ve milletin bir evladı olarak diyorum ki, Türk milletine Türk milletinden başka dost yoktur. Birlik ve beraberlikte rahmet, ayrılıkta ise gazap vardır. Gün Malazgirt ruhuyla canlanma, Miryokefalon ruhuyla bu canlılığı tahkim etme günüdür. Ayrılıklarımız varsa birleşelim, acılarımız varsa paylaşıp azaltalım, ekmeğimiz varsa bölüşelim ve inancımız var ise her zorlukla beraber bir kolaylık olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.
Bu vesileyle, başta Anadolu’yu bizler için yurt kılan şanlı komutan Muhammet Alparslan ve onun yiğit erleri olmak üzere bu topraklar için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, Cenab-ı Allah’ın birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha da fazla tahkim etmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme