Başkan Yavuzkurt'un Anneler Günü Kutlama Mesajı

Başkan Yavuzkurt'un Anneler Günü Kutlama Mesajı

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Yavuzkurt, “Beslemeyi, büyütmeyi, sabır göstermeyi, sadakati, hoşgörüyü, sevgiyi tek bir çatı altında buluşturarak; ‘Cennet Anaların Ayağının Altındadır’ övgüsüne mazhar olan, yüreğimizdeki en değerli hazinemiz annelerimize; şükranlarımızı ve sevgimizi sunacağımız bir Anneler Günü’ne daha kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Ailelerimizin temel direği olan annelerimiz, hiç eksilmeyen bir sevginin ve sonsuz bir sabrın; fedakârlık, iyilik, şefkat ve merhametin, kısacası dünyadaki en temiz ve en masum duyguların örneği olmuşlardır. Çocuklarımız, yaşama ilişkin ne varsa annelerinden öğrenirler. Varlıklarıyla güç bulduğumuz annelerimiz, hepimizin ilk öğretmeni ve yaşam boyu yol göstericimiz olmuştur. Bu koşulsuz sevgi ve sorumlulukları karşısında annelerimiz; hatırlanmayı, değer görmeyi, saygıyı ve takdiri herkesten daha çok hak etmektedir.
Gazi Mustafa Kemal “Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir” diyerek kadınlarımızın ve annelerimizin çağdaş ve uygar bir toplum olmada ne kadar önemli olduğunu anlatmaktadır.
Annelerimizin kıymeti tek bir günle anlaşılamaz. Hayatı boyunca anne ve babasına nezaket ve hürmet gösteren bir insan, her gününü ihya etmiş demektir. Dinimiz, her günün anneler günü olmasını ister. Anneler her gün gönüllerimizde açan bir çiçek gibi olmalıdır. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde tek tek hayat bulmasında, yaşatılmasında annelerimizin payı çok fazladır. Şanlı Tarihimizin her döneminde, Milletimizin bağımsızlığında ve varlığını sürdürmesinde, annelerimizin de çok büyük payının olduğu asla unutulmamalıdır.
Özellikle; Annelerimizin bu mutlu günlerinde, evlatlarını bağrına basamayan, onları kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerimizin de her zaman yanlarında olduğumuzu da vurgulayarak kendilerine bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onlar; yüreğimizde sonsuza kadar yaşayacak kahraman şehitlerimizin bizlere birer emanetleridir.
Bu duygu ve düşüncelerle; hayatın tüm güzelliklerine layık olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren, hayat boyu yol göstericimiz, baş tacımız olan ve anne olmanın en mukaddes gururunu taşıyan başta Şehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah'tan rahmet dileyerek, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme