Başkan Yıldız, 'Malatya İçin Tek Ses Olmalı'
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, il binasında basın toplantısı düzenleyerek, sert açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, il binasında basın toplantısı düzenleyerek, sert açıklamalarda bulundu.
Başkan Yıldız Malatya’nın sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Malatya İçin Tek Ses Olmamız Gerekir” dedi.
Yıldız açıklamasında;
Malatya için ortak çalışmaya hazır olduklarını belirten İYİ Parti İl Başkanı Serdar Yıldız, 11 Nisan’ı 12 Nisan’a bağlayan gece aşırı kar yağışı nedeniyle Malatya genelinde tüm meyve ve tahılların donduğunu hatırlatarak Malatya’yı ve dondan etkilenen çevre illeri Afet Bölgesi ilan etmesi şart olduğunu söyledi.
CANLI BİTKİLER YANDI
Parti binasında açıklama yapan Başkan Yıldız, “Türkiye ve dünyanın kayısı ambarı olan Malatya’da yaşanan tabiat olayı sonucu kayısının tamamı yandı.
Kayısının yanında bölgemiz için önemli olan Banazı’nın üzümü, Yeşilyurt’un kirazı, Hekimhan’ın cevizi, Doğanşehir’in elması, Kale’nin dutu, Doğanyol’un narı ve diğer meyveler yandı.
Ayrıca buğday, arpa, yonca da yok oldu. İlimizde canlı bitki kalmadı. Meyve olmayacağı gibi buğdayımız da olmayacak. Bu tablo bir afet değil de ne?
SOSYAL YIKIM OLMASIN
Hükümetin çok hızlı şekilde Malatya’yı ve etkilenen çevre illeri Afet Bölgesi ilan etmesinin şart olduğunu vurgulayan Yıldız, “Malatya’da üreticilerimizin yüzde 20’si TARSİM sigortası yaptırmış durumda. Sigorta yapanlara farklı bir ödeme sigortalı olmayan üreticilere de destekte bulunmalı.
Hasar tespit çalışmaları hızlı şekilde tamamlanmalı, kayısı üreticisinin zararı eksiksiz şekilde karşılanmalıdır.
Malatya daha 6 Şubat depreminin zararlarını karşılanmamışken bu doğal afet; tarım krizi değil, ekonomik ve sosyal bir yıkımı da beraberinde getirir” dedi.
Malatya İçin Tek Ses Olma Zamanı
Devletin her zaman çiftçinin yanında destekçisi olması gerektiğini söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Yıldız, “Üretim şart. Ancak bu yıl ürün olmayacağı gibi ağaçlarımızı korumak için bakımını daha fazla yapmak zorundayız. Bu masrafı üretici karşılayamaz. Tarım Krediye, Ziraat Bankasına ve diğer bankalara borcu olanların borcu faizsiz en az iki yıl ertelenmeli. Sulama Birliği para almamalı, çiftçiye mazot, gübre, ilaç desteği verilmeli.
Kayısı üreticisi yalnız bırakılmamalı. Milletvekilleri, STK, kurum-kuruluşlar, dernekler Malatya için tek ses olmak zorundayız. Bizim burada açık çağrımız olsun Malatya için elimizden gelen tüm çalışmaları yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Yıkılacak Binaya Niye Tadilat Yapıldı?
İYİ Parti binasında basın açıklaması yapan İYİ Parti İl Başkanı Serdar Yıldız, son dönemlerde sağlık skandallarına ismi karışan Malatya Sağlık Müdürlüğüne lens çetesini, Sıtmapınarı’nda bulunan eski sağlık müdürlüğü binasının tadilatını, eski sağlık müdürünün eşine yapılan torpili ve Battalgazi Devlet Hastanesi kantin ihalesini sordu.
Yıldız, “Hepinizin duyduğu gibi Malatya Sağlık Müdürlüğünde çok kötü kokular geliyor. Koku o kadar fazla ki artık saklanamıyor. Yok lens çetesi, yok yıkılacak binanın tadilatı, yok eş torpili, yok kantin ihalesi bunlar belki de diğer usulsüzlükler yanında devede kulaktır” dedi.
SORU ÖNERGESİ VERİLDİ
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Turhan Çömez’in geçtiğimiz günlerde ulusal medyaya taşıdığı lens çetesini hatırlatan Yıldız, “Gönlümüz ister ki şehrimizin adı güzel olaylarla anılsın ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Turhan Çömez, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan dev yolsuzluğu kamuoyu ile paylaşmıştı. Devletimizi çok büyük zararlara uğratan lens çetesiyle ilgili Vekilimiz Çömez, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun cevaplandırılması talebiyle, TBMM Başkanlığına bir yazılı soru önergesi verdi.
OLAY İNCELEME ALTINA ALINDI
Yaptığımız araştırmalar neticesinde lenslerle ilgili başhekimlikçe soruşturma açıldığı ve Malatya’da 2020-2025 yılları arasında Malatya İl Sağlık Müdürlüğü yapan isimler ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekimlik, hastane müdürlüğü ve satın alma birimi yöneticiliği yapan isimlerin yanı sıra iddialarla ilişkili diğer sağlık personelinin de inceleme altına alındığını öğrendik. Hukuki sürecin başlamış olması çok güzel bir haber bu sürecin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
YIKILACAK BİNA NİYE YAPILDI?
Bir diğer konuyu gündeme taşıyan Başkan Yıldız, “6 Şubat depremlerinde hasar alan Sıtmapınarı’nda bulunan eski sağlık müdürlüğü binasının depremden sonra yıkılacağı biliniyordu.
Binanın durumunun bilinmesine rağmen bina tadilat ihalesi kime verildi ve tadilatı kim yapmıştır?
Tadilat için ne kadar para harcanmıştır?
Bu bina daha sonra niçin yıkılmıştır?
Deprem sonrası süreçte Sağlık Müdürlüğüne bağlı başka hangi tesislerin tadilatı kimler tarafından yapılmıştır?” sorularını sordu.
EŞE MAKAM ODASI MI SAĞLANDI?
Bir diğer konunun sağlıkta eş torpili olduğunu belirten Yıldız, “Eski Sağlık Müdürünün eşi müftülüğe bağlı bir Kuran kursunda kuran kursu öğreticisi iken, Sağlık Bakanlığına bağlı Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesine manevi destek birimine ne zaman nasıl geçiş yapmıştır?
Bu geçişten sonra önce idari katta başhekim yardımcısı odası, daha sonra ve halen müdür yardımcısı odası manevi destek birimine neden dönüştürülmüştür?
Eski il müdürü kamu gücünü kullanarak bu şekilde eşine makam mı oluşturmuştur?” ifadelerini kullandı.
KANTİN SORUMLULARI NE OLDU?
Battalgazi Devlet Hastanesi kantin ihalesini hatırlatan Başkan Yıldız, “Yerel basında daha önce gündeme gelen Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi kantin ihalesi neden üç defa iptal edildi?
Şartnamenin değiştirilmesiyle ilgili neden herhangi bir yetkili hakkında soruşturma açılmadı?
Sorumlular neden ortaya çıkarılmadı?
Sağlıkla ilgili tarafımıza iletilen çok sayıda birçok iddia var. Konularla ilgili araştırmalarımız devam etmektedir, konuların aslı teyit edildikten sonra kamuoyuna açıklamada bulunacağız” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme





