• Haberler
  • Malatya
  • Battalgazi Belediyesi Eylül Ayı Olağan Toplantısını Tamamladı

Battalgazi Belediyesi Eylül Ayı Olağan Toplantısını Tamamladı

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısı ikinci birleşimi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında Eylül ayı olağan toplantısı ikinci birleşiminde bir araya geldi. Toplantıda, imar konuları ağırlıklı olmak üzere 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 
Başkan Taşkın: "Tahliye ve Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor"
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ilçede devam eden inşa ve tahliye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Niyazi Mısri bölgesinde devam eden çalışmalar hakkında Başkan Taşkın, “ Dört mahalleyi kapsayan birinci etap çalışmaları sürüyor. Yıkım sona erdiğinde müteahhitler alanları çevreleyip inşaatlara tam anlamıyla başlayacak. Esnaflarımızın tahliye ve yerleşim süreci için Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile sürekli iletişim halindeyiz. Taştepe Mahallesi'nde engelli ve hasta vatandaşların konteyner talepleri vardı.  Valilik tarafından konteynerlar ayarlandı. Bu vatandaşlarımızı konteynerlara taşıyacağız. Eşyalarını muhafaza edebilmeleri için de belediye olarak depo hizmeti sağlayacağız." şeklinde konuştu.
Başkan Taşkın “Emekliler Parkı Esnaflarımızı Kanalboyu’na Taşıyacağız”
Başkan Taşkın, Emekliler Parkı bölgesinde ise Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum'un talimatları doğrultusunda esnafların tahliye edileceğini ve Ekim ayı başında Malatya ziyareti sırasında Söğütlü Camii’nin temelinin atılacağını duyurdu. Esnafların daha önce planlandığı gibi Kanalboyu girişine yerleştirileceğini ve bu bölgenin trafiğe kapatılacağını belirtti. Başkan Taşkın, Saray bölgesi için de ikinci etap projelerinin gündemde olduğunu açıkladı. Valiliğin arkasından başlayarak Fuzuli'nin sağ tarafını kapsayacak şekilde inşaat çalışmalarının yapılacağını belirten Taşkın, "Oradaki esnaflarımız için de uygun yerler arıyoruz. Şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi. 
Battalgazi Belediyesi Meclisi Ekim Ayı oturumunu 1 Ekim Salı saat 14.30’da gerçekleştirecek.

Bakmadan Geçme