Belediyelerin İşçi Alımları Göze Çarpıyor

Belediyelerin İşçi Alımları Göze Çarpıyor

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri’nde son zamanlarda yapılan işe alımlar ile ilgili adeta hiçbir kanun ve kural dinlenilmeden zaten dolu olan kadrolara işçi alımı yapıldığını belirterek, “İşe alınanlar arasında gariban var mı?” dedi.

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinde son zamanlarda eşi benzeri görülmemiş bir şekilde işçi alımları yapıldığını ifade ederek, “Normal şartlarda işçi alım ilanları, sınava tabi alımlar vb hak, hukuk ve liyakate uygun alımlar olması gerekir ancak Malatya'daki belediyeler adeta hiçbir kanun ve kural dinlemeden zaten dolu olan kadrolara işçi alıyor. Belediyelere bağlı olan şirketlere kaç işçi alındı? Bu işçiler neye göre, hangi sınava göre ve hangi liyakate göre alındı soruyoruz? KPSS ile işe alınma yapıldı mı? KPSS sınavına bir umut devlet memuru olurum, işçi olurum diye düşünen gariban vatandaşların evlatları iş bulamazken Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri işçi alımları yapıyor ve neye göre kime göre bakılmaksızın bunlar yapılıyor” ifadelerine yer verdi.
Belediyelerde bir kişinin yapacağı iş için 3-4 kişinin alındığını da anımsatan Yıldırım, “Neden bu kadar ihtiyaç fazlası alımlar yapılıyor. Belediye iştirakleri, şirketleri neden bu kadar işçiye ihtiyaç duymuştur? Belediyenin öncelikli yapılması gereken icraatları yapamadığı zaman kasada para yok diyor ama işçi alımı yaparken maşallah kesenin ağzını sonuna kadar açıyor. Yanlış anlaşılmasın biz işçi alınmasın demiyoruz. Eğer işçi alınacak ise hak, hukuk ve liyakate uygun alınsın diyoruz” dedi.
İşe alınan bazı isimlerin ise pes dedirttiğini dile getiren Yıldırım, “İktidara yakın derneklerin üyeleri, eşleri, dostları ve daha neler neler. Günde onlarca kişi şahsıma hem telefonla hem sosyal medya üzerinden başkanım KPSS puanım var acaba şuraya işe nasıl girebilirim, bize yardımcı olun diye mesajlar atıyorlar. Bunca insan hakkıyla elde ettiği puanlarla işe girmek isterken Malatya’da ki belediyeler haksız ve hukuksuz işe alımlar yapıyor. Vallahi de billahi de Allah'ın gazabını üzerinize çekiyorsunuz. Bunca garibanın ahını alıyorsunuz. Atanamadığı için intihar eden evlatlarımızın günahlarını alıyorsunuz. Nedir bu? Yangından mal kaçırırmış gibi alelacele kimselere bahsetmeden, ilan açmadan, başvuru almadan nasıl oluyor da bu kadar işçi alınıyor? Yoksa 2024 seçimlerinde kaybedebiliriz korkusuyla elinizden geldiğince kadroları kendi adamlarınızla mı doldurmaya çalışıyorsunuz? El insaf” şeklinde konuştu.
Yeniden Refah Partisi olarak, belediyelerden işe alınanların kim olduklarını tek tek talep ettiklerini de belirten Yıldırım, “Bu kişiler hangi ölçüler ışığında işe alındı? KPSS puanıyla mı alındı? Neye göre alındı. Muhatabımız Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleridir. Kamuoyunun vicdanını rahatlatmak adına bu işe alımların neye göre ve kime göre yapıldıklarını kamuoyu ile paylaşmanızı ivedilikle talep ediyoruz” diye konuştu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme