• Haberler
  • Politika
  • Berktaş,' İstanbul'un yedi tepesi, bir de Ataşehir'i var'

Berktaş,' İstanbul'un yedi tepesi, bir de Ataşehir'i var'

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş,'İstanbul'un yedi tepesi, bir de Ataşehir'i var'

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdir edilir ve Ataşehirlilerin oylarıyla seçilirse, Ataşehir’de yapacağı modern peyzaj düzenlemeleri ile ilçeyi baştan başa imar edeceğini, Ataşehir’in her bir sokağının İstanbul’un nefesi olacağını kaydetti. 
Belediyeciliğin en önemli alanlarından birisinin kuşkusuz peyzaj faaliyetleri olduğunu kaydeden AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş, “Şehirlerde peyzaj planlaması, kültürel, sosyal ve estetik açıdan keskin bir ayırt edicidir. Nitekim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanlığı görevini yerine getirdiği dönemde İstanbul'un yüzlerce sorununun yanı sıra peyzaj faaliyetlerinin de üstüne titremiş, bugünkü modern İstanbul'un dünya şehirleri arasında gösterilmesinde, doğanın tüm renklerini barındıran, tarihi güzelliklerini öne çıkaran "Kültür Başkenti" unvarı kazandıran çalışmaların öncüsü olmuştur. Bizler Cumhurbaşkanımızın hizmetleri ışığında bu değerleri geliştirmeyi misyon edinerek, Ataşehir'imizde 17 mahallenin tümünde yeşil alan olarak belirlenmiş ve henüz yatırım yapılmamış hiçbir lokasyon bırakmayacağız. Bunun yanı sıra mevcut yatırımları daha işlevsel daha kullanışlı hale getireceğiz. Ataşehir'in her bir sokağının ülkemiz fidan üreticilerinin toprağında yetiştirilen erişkin fidanlarıyla doğal fotoğraf stüdyosu edasında süsleyeceğiz, özetle Ataşehir'in her bir sokağı İstanbul'un nefesi olacak” dedi.
Peyzaj düzenlemesi Ataşehir’e ne katar?
Ülkemizin uzun yıllar süs bitkilerini İtalya, Hollanda gibi ülkelerden ithal ederek peyzaj alanlarında ve tasarımlarında kullandığını belirten Berktaş, “Tabi ki bu süreçlerde yerli girişimcilerimize ve ülkemizin yetiştirdiği Ziraat Mühendislerine, Peyzaj Mimarlarına, bu gün dahi sağlanan devlet teşvikleri, topraklarından bereketin daima filizlendiği ülkemizde artık bir zamanlar ithalatçısı olduğumuz süs bitkilerini ihraç eden, dünya süs bitkileri pazarında oyun kurucular arasında olmayı sağladı. Bu sektörde bu denli başarılıyken tamamen yerli imkanlara sahip iken Ataşehir'in de bu alanda gelişmesine hiçbir engel yok...Peyzaj planlamasına önem vermek Ataşehir'e neler katar? 1- Çevresel sürdürülebilirlik; Dikilen ağaçlar, yoğun Ataşehir nüfusuna karşılık karbon emilimini arttıracak, hava kalitesini iyileştirecek ve ekosistemin korunmasına katkı sağlayacaktır.2-Estetik güzellik; Peyzaj düzenlemeleri, şehir estetiğini arttıracak, halkımızın çevresine daha olumlu bir şekilde tepki vermesine neden olacak ve genel yaşam kalitesini şüphesiz yükseltecektir. 3- Sosyal bağlam; Parklar, kamusal alanlar ve yürüyüş yolları, halkımızn bir araya gelmesini teşvik edecek, topluluk duygusunu güçlendirecek ve sosyal etkileşimini arttıracaktır. 4-Rekreasyon ve sağlık; Yeşil alanlar, spor alanları ve açık hava etkinliklerinin yapılabildiği ortamları sağlamak, halkımızı fiziksel aktivite yapmaya teşvik edecek, bu da sağlıklı bir yaşam sunacaktır. 5-İklim düzenlemesi; Ağaçlar ve yeşil alanlar, mikro iklimi düzenleyerek şehir sıcaklığını dengeleyebilir ve şehir içindeki sıcak adaların etkilerini düşürebilir. 6-Ekonomik katkılar; Güzel peyzaj, Ateşehir'de peyzaj turizmini teşvik edecek ve böylece ekonomik büyümeye katkıda bulunacaktır. Bilhassa Ataşehir kurulacak olan yeni peyzaj alanlarıyla sadece turizmle değil yeni işyerleri ve kurumların estetik açıdan tercih edeceği cazibe merkezi haline gelerek şehirimizde yeni istihdam ortamları yaratacaktır” diye konuştu. Bu nedenlerle, peyzaj planlamasının sadece Ataşehir'i görsel olarak iyileştirmekle kalmayacağını, aynı zamanda yaşanabilirliğini artırarak sürdürülebilir, sağlıklı, sosyal ve mutlu insanların yaşadığı özel bir şehir haline getireceğini vurgulayan Berktaş, “Sayılan bütün bu imkanlarAtaşehir'de başarıya ulaşması mümkün imkanlardır. Kuşkusuz, İstanbul ülkemizin gözdesi ve biz gönül belediyeciliği düsturuyla Ateşehir'i İstanbul'un gözdesi haline getireceğiz... Çünkü İstanbul'un yedi tepesi bir de ATAŞEHİR'ivar...Peyzaj düzenlemeleri aynı zamanda Ataşehir’imizin kronikleşen yol sorununu da ortadan kaldıracaktır. Ataşehir’imizin içinde olan yol sorunu, kendi alanında uzman peyzaj uzmanları ve şehir plancıları ile birlikte düzenlenecek, Ataşehir hem kendi kimliğini kazanacak, hem de yaşanabilir, sürdürülebilir bir ilçe haline gelecektir” açıklamasını yaptı. 
 

Bakmadan Geçme