Bölge Adliyesi İçin SGK Eski Binası Önerildi!

Bölge Adliyesi İçin SGK Eski Binası Önerildi!

Malatya Bölge Adliye Mahkemesi kurulma kararının Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından Ak Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya Bölge Adliye Mahkemesi için geçici bir süreliğine düşünülen yerlerden birisinin Eski SGK Binası olduğunu aktardı. 
Malatya’nın uzun zamandır beklediği Bölge Adliye Mahkemesi’nin (BAM) kurulma kararı, Resmi Gazetede yayımlandı. Malatya ve çevre illerin istinaf davalarının görüleceği Bölge Adliye Mahkemesi ile birlikte yargılama süreçlerinin azalacağı ve adaletin zamanında tecelli edeceğini belirten Ak Parti Malatya Milletvekilli Hakan Kahtalı, ”Bölge Adliye Mahkemesinde dosyalara daha çabuk kararlar çıkacak. Açıklamış oldukları kararı biran evvel yürürlüğe koydukları için Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ beyefendiye tüm Malatyalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi
Mahkemenin kurulması için yer önerisinde bulunduklarını söyleyen Milletvekili Kahtalı, ” Adalet Bakanımız sayın Bekir Bozdağ’ın imzasıyla Malatya’da Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı. Bilindiği üzere Malatya’da maliyeti yaklaşık 1 Milyar TL olan bir Yeni Adliye Sarayı kazandırıyoruz. Allah’ın izniyle yeni adliye binamız tamamlandığında Bölge Mahkememiz de bu lokasyonda hizmetine devam ettirecek. Geçici olarak Bakanlığımıza hali hazırda Malatya’da boş kurum binalarına yer teklifinde bulunuldu ama henüz kesinlik kazanmadı. Bunlardan biri de Eski SGK binası. Hem merkezi konumu, hem de kapasite bakımından buranın tercih edilebileceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme