Bostanbaşı'ndaki Horata Deresinin Etrafına Yeni Yaşam Alanlı Kuruluyor

Bostanbaşı'ndaki Horata Deresinin Etrafına Yeni Yaşam Alanlı Kuruluyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Bostanbaşı mahallemizden geçen Horata Deresinin etrafını yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatılar ve aydınlatmalarla güzelleştirip, Yeşilyurt’umuza yeni bir yaşam alanı daha kazandırmış olacağız.” diye konuştu.
Nüfusu hızla artan Yeşilyurt’ta yeni yaşam alanlarını teker teker hizmete sunarak alternatif gezinti ve dinlenme alanlarının sayısını artıran Yeşilyurt Belediyesi, yapılan yatırımlarla planlı bir büyüme döneminden geçen Bostanbaşı mahallesinden geçen Horata Deresinin etrafını baştan aşağıya yeniliyor.
Yeşilyurt Belediyesinin yatırımlarıyla mahallenin her geçen gün daha da güzelleştiğini ifade eden Bostanbaşı Mahalle Muhtarı Faik Özbay, “ Horata Deremizin etrafı Yeşilyurt Beledimiz ve DSİ tarafından yapılan yenileme ve değişim hizmetleriyle daha nitelikli bir görüntüye kavuşacak. Belediye Başkanımıza, DSİ yetkililerine ve sahada çalışan bütün personellere şahsım ve mahalle sakinleri adına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Yeşilyurt’un hızla gelişen ve büyüyen mahallelerinden olan Bostanbaşı’nın cazibesini artıracak yatırımlara bir yenisini daha ekleyeceklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Konumu ve düzeni itibariyle son yıllarda gerek konutlaşma gerekse de yeni işyerlerinin açılması noktasında büyük rağbet gören, kentimizin en büyük mahallelerinden Bostanbaşı’nın planlı ve sağlıklı gelişimine büyük önem veriyoruz. Bostanbaşı’nın yanı sıra Karakavak, Cevatpaşa, Tecde, Yakınca, Çilesiz ve Turgut Özal gibi mahallelerimizin bulunduğu bu geniş hizmet alanımızı yeni yatırımlarla daha cazip hale getirmeye, prestijini artırmaya çalışıyoruz. Yenilenen caddeler, spor tesisleri, parklar, açılan imar yolları ve farklı projelerimizle bu güzel bölgemizin doğal zenginlikleri başta olmak üzere tüm güzelliklerini hemşehrilerimizin istifadesine sunuyoruz. “ diye konuştu.
Doğal güzelliği ve akan suyuyla farklı bir güzelliğe sahip Horata Deresinin etrafına kurdukları yaşam alanlarına Bostanbaşı mahallesinde de devam ettiklerini ifade eden Başkan Çınar, “ Malatya ile özdeşleşmiş su kanallarından olan Horata Deremizin geçtiği tüm bölgemizde yürüttüğümüz yenileme hizmetleriyle bu özel kanalın etrafına yeni yaşam alanları kurmaya devam ediyoruz. Çilesiz mahallemizdeki Horata Deresinin etrafına kurduğumuz yeni yaşam alanlarımızla bu bölgemize farklı bir heyecan ve renk getirmiş, hemşehrilerimizin büyük bir teveccühüyle karşılaşmıştık. Çilesiz’deki projelerimizin aynısını buraya taşıyacağız. Çilesiz mahallemizden sonra Bostanbaşı mahallemizden geçen ve DSİ tarafından ıslah edilen Horata Deremizin etrafına yeni bir yaşam alanı kurmak için çalışmalarımıza hız verdik. İnsana huzur veren suyu ve atmosferiyle farklı bir güzelliğe sahip bu güzel su kanalımızın etrafını yürüyüş ve bisiklet yolları, aydınlatmalar ve sosyal donatı alanlarımızla daha konforlu ve modern bir görüntüye kavuşturacağız. Buraya yeni bir yaşam alanı inşa ederek 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza alternatif bir yaşam ve spor alanı daha kazandırmış olacağız. Bizlerden yeni yaşam ve gezinti alanları noktasında yoğun bir talepte bulunan vatandaşlarımızın isteğini bu tür yeni hizmet alanlarıyla yerine getirmiş olacağız. Vatandaşlarımız burada ki konforlu ortamlarda günün yorgunluğunu atacak, sporunu yapacak, doğal güzelliğin tadını çıkartacak, bisikletinizi sürecek ve zamanını keyifli geçirecek. Horata deresinin etrafını kaliteli yatırımlarla daha güzel ve tercih edilebilecek bir hüviyete ulaştırmaya aralıksız devam edeceğiz. Çilesiz mahallemizden sonra burayı da spor alanları, sosyal donatılar ve oturma alanlarıyla cıvıl cıvıl hale getireceğiz. Bizim tek gayemiz; vatandaşlarımızın isteklerine en güzel hizmetlerle karşılık vermek, onların ferah, mutlu ve güzel alanlarda yaşamasına imkan tanımaktır. Bugüne kadar da bu hizmet anlayışından asla ödün vermedik, insanı merkezine alan yeni hizmet alanlarımıza yenilerini ekleyerek vatandaş memnuniyeti odaklı hizmetlerimizin sayısını hızla artıracağız. Horata deresinin etrafına kuracağımız yeni yaşam alanımızla birlikte her geçen gün değişen Yeşilyurt’umuzun yaşam seviyesini bir adım ileriye taşımış olacağız. Yeşilyurt’un gelişen silütetine de önemli kazanımlar sağlayacak olan buradaki yenileme ve değişim hizmetlerini yakından takip ediyoruz. Horata Deresi etrafındaki yenileme yatırımlarımızın dışında bu bölgede yapımına başladığımız yeni park alanımızla birlikte Bostanbaşı mahallemizin sağlıklı gelişime katkı sunacak yatırımlarımıza bir yenisini daha eklemiş olacağız. İlçemizin tüm yaşam alanlarında olduğu gibi bu bölgede de gece gündüz demeden çalışarak, geleceğe emanet edeceğimiz özel yatırımlarımızın hayata geçmesinde büyük bir emek sarf eden Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz başta olmak üzere mahalle muhtarımıza ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme