BTP 'Mevzu Ekonomi' toplantıları başlatıyor

BTP 'Mevzu Ekonomi' toplantıları başlatıyor

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Türkiye genelinde ekonomi toplantıları düzenlemeye hazırlanıyor.
Vatandaşın gerçek gündeminin ekonomik kriz olduğunu belirten BTP Sözcüsü Emre Polat, “Genel Başkanımız Hüseyin Baş’ın talimatıyla tüm Türkiye’de ‘Mevzu Ekonomi’ başlıklı toplantılar serisi başlatıyoruz” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat gündeme ilişkin açıklama yaptı.
 “Türkiye belki de tarihinin en ağır ekonomik koşullarını yaşarken haber bültenlerine, sosyal medyada yapılan tartışmalara ve belirlenen gündeme bakınca ekonomi dışında her konunun masada olduğunu görüyoruz. İtibar edilen tüm anket firmalarının yaptıkları araştırmalarda halkın yüzde 80’inden fazlasının birinci gündemi ekonomi” diyen Polat’ın açıklamasında şu değerlendirmeler yer aldı.

“Tarihte ilk kez toplumun yarısında fazlası açlığa mahkum edildi”
 
Tarihimizde ilk kez toplumun yarıdan fazlasını açlığa mahkum etmiş durumdayız. On milyonlarca vatandaşımız açlık sınırının altında bir gelirle yaşamak zorunda. Vatandaş bırakın sağlıklı beslenmeyi, hayatta kalmak için karnını doyuracak gıdaya bile ulaşamaz hale geldi. 
Ekmek, süt, sebze gibi temel ihtiyaç maddeleri tarihinde hiç görmediği zamları gördü. Açıklanan resmi enflasyon oranına bu rakamları açıklayan resmi kurumlar bile inanmıyor. Vatandaş ise bu rakamların gerçeğini tenceresinde her gün yaşıyor zaten. 

“Açıklanan müjdeler(!) kara mizah örneği”

Bu süreçte iktidarın ortaya koyduğu tutum ise vahim. Cumhurbaşkanı ekran karşısına geçip müjdeler açıklıyor. Açıkladığı müjdelere bakınca hükümetin bu sıkıntıları çözmenin ne kadar uzağında olduğunu hep birlikte görüyoruz. Vatandaş evine götürecek ekmek bulamazken Cumhurbaşkanı, “müjde, aylık 28 bin TL ile ev sahibi olabileceksiniz” diyebiliyorsa ve ortada bir komedi filmi yoksa, demek ki bir trajedi, bir kara mizah ile karşı karşıyayız. 


“Mevzu Ekonomi toplantıları başlatıyoruz”

Genel Başkanımız Hüseyin Baş’ın talimatıyla tüm Türkiye’de “Mevzu Ekonomi” başlıklı toplantılar serisi başlatıyoruz. 
İlki, 14 Mayıs’ta İstanbul’da olmak üzere, Ankara, Bursa, Konya, Trabzon, Gaziantep ve İzmir’le devam edecek “Mevzu Ekonomi” toplantıları ile Türkiye’de gündemi tekrar olması gereken yere getireceğiz. Ekonomi konusunda bu milletin tek çözümünün Bağımsız Türkiye Partisi ve kadrolarında olduğunu, Prof. Dr. Haydar Baş hocamıza ait Milli Ekonomi Modeli ile Türkiye’yi içine düştüğü darboğazdan çekip çıkaracağımızı tüm Türkiye’ye göstereceğiz. 

“Sığınmacı sorununa ilk dikkati çeken Prof. Dr. Haydar Baş’tır”

Türkiye’de bugün çokça tartışılan sığınmacı probleminin gerçek çözümünün de ekonomideki kurtuluşla mümkün olacağını biliyoruz. Sığınmacılarla ilgili gündemi hiç kimse söylemeden biz söylüyorduk. Merhum Genel Başkanımız Haydar Baş hocamız daha 2015 yılında bile “bu ülke işgal mi edildi ki, bu kadar sığınmacı var” diye ekranlardan soruyordu. 

“Hükümet gerçek gündemden kaçıyor”

Ama biz diyoruz ki, bu ülkenin bugünkü gerçek gündemi ekonomi. Hükümet bu gündemden kaçıyor çünkü ülkeyi bu hale sokan kendileri ve çözüm adına akıllarında tek bir kelime yok. Biz ekonomiyi çözersek, sığınmacı problemi de çözülür, dış politika da çözülür, gelecek problemi de çözülür, gençlik problemi de çözülür.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme