Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Malatya'da Düzenlenen Törenle Anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Malatya'da Düzenlenen Törenle Anıldı

Vali Aydın Baruş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin  83. yıl dönümünde Malatya’da düzenlenen törene katıldı.
 
Törene, Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, askeri ve mülki idare amirleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin  83'üncü yıl dönümü nedeniyle  Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saat 09.05’te çalınan sirenlerle Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile şanlı bayrağımız yarıya indirildi. 

Vali Aydın Baruş, Anıt Şeref Defterini imzalayarak, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Aziz Atatürk, Ebediyete irtihalinizin 83’üncü sene-i devriyesinde, saygı ve minnetlerimizi sunmak üzere manevi huzurlarınızdayız.

Anadolu’nun dört bir taraftan işgal edilerek istiklal ve istikbalimizin sömürgeci güçler tarafından esaret altına alınmak istendiği karanlık günlerde, eşsiz liderliğinizde yekvücut olan İstiklal Savaşı kahramanlarımızın ve Milletimizin verdiği cansiperane savaşlar neticesinde kazanılan zaferler Türk Milleti’nin makus talihini değiştirmiştir.
 
Milletimizin varlık- yokluk mücadelesini zaferle taçlandırarak bizlere bağımsız ve hür yaşayabileceğimiz bir vatanı hediye eden Zat-ı Aliniz başta olmak üzere, Kahraman Silah Arkadaşlarınız, Aziz Şehitlerimiz ve Şanlı Gazilerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet payidar kılma uğrunda yılmadan mücadele etmekte kararlıyız.

“Hürriyet ve istiklâl benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en kıymetli mirası olan istiklâl aşkı ile dolu bir adamım.” sözünüz, Cumhuriyetimizi dahili ve harici bedhahlara karşı koruma mücadelemizde bizler için vazgeçilmez bir ilham kaynağıdır. Özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızın teminatı olan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, gelecek nesillerimize daha müreffeh ve güçlü bir Türkiye bırakmak için azimle çalışmaya devam edeceğiz.

10 Kasım’da, ebediyete irtihalinizin hüznünü yüreklerimizde bir kez daha derinden hissederken, Zat-ı Alinizi, Kahraman Silah Arkadaşlarınızı, bedenini ve kanını vatan toprağına feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımız şanlı gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.
 
Törene katılan protokol üyeleri ve diğer katılımcılar Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Salonunda devam eden programda, Aziz Atamızın sesinden 10. Yıl Nutku dinlendi. Battalgazi Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Resul Galip Öner’in “Mustafa Kemal Seslense”, Battalgazi Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Kaysu’nun “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” şiirini okuması ve 2. Ordu Komutanlığında görevli Muhabere Binbaşı Hüseyin Akçelik, Atatürk’ün Askeri Kişiliği ile ilgili konuşma yapmasının ardından Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların sunumu ile program sona erdi.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme