Büyükelçi Yardım'dan ABYB'ye Ziyaret

Büyükelçi Yardım'dan ABYB'ye Ziyaret

Büyükelçi Ümit Yardım ve beraberindeki heyet Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.
Büyükelçi Ümit Yardım bir STK Başkanının evladının düğünü nedeniyle Malatya’da olduğunu dile getirerek, “ Düğün nedeniyle Malatya’ya gelmiş bulunuyorum. 6 Şubat depremi sonrası istedim ki en büyük yarayı alan yerel basına hem geçmiş olsun dileklerimi iletmek hem de istişare ve tanışma anlamında sizleri ziyaret ediyorum. Malatya 6 Şubat depremi büyük yara almış durumda.İnşallah tekrar eski günlerinize döner ve yaşarsınız. Büyük yara almış Malatya. Ve biliyorum ki 6 şubat depremi sonrası hepinizin ayrı ayrı acıları olmuştur. Kiminizin evi ve ofisleri yıkılırken, kimilerinin de yakın aileleri kaybedilmiş. Allah bu şehir de ve deprem bölgesin de yaşayan kardeşlerimizin yardımcısı olsun.”  Dedi.
Türkiye’nin İran, Rusya, Yunanistan ve Avusturya Büyükelçiliğinde bulunan Ümit Yardım, 6 Şubat depreminde yerel basının ehemmiyetine önem vererek, “ 6 Şubat depremini siz emekçi yerel basından aldık haberleri. Biliyoruz ki en doğru haberleri hızlı bir şekilde okurlarınıza ulaştırmak adına varınızı yoğunuzu harcadınız . Sizlerle gurur duyuyoruz “ ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Ümit Yardımın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, “6 Şubat depreminde Malatya çok büyük yara aldı. 1 sene geçmesine rağmen halen yıkımlar devam etmekte. Orta hasarlı binaların ise akibeti belli değil. Bu durumda okurlarımıza doğru haberleri iletmek adına varımızı yoğumuzu harcıyoruz.  Bir çok basın mensubu arkadaşların ofisleri yıkıldı. Tekrar hayata kalkmaya çalışıyoruz. “ şeklinde konuştu.
Başkan Yavuzkurt Büyükelçi Yardım’a dernek ve yayın organları hakkında da bilgilendirme yaptı.
 

Bakmadan Geçme