• Haberler
  • Malatya
  • Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Tecrübelerini Gençlerle Paylaştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Tecrübelerini Gençlerle Paylaştı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,Büyükşehir Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi'ndedüzenlenen 'Gençlik Buluşmaları' programında gençlerle bir araya geldi

Programa katılan gençlerle tokalaşan Başkan Er, gençlerle bir süre sohbet etti.Samimi bir ortamda devam eden sohbette Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, belediyecilik tecrübelerini gençlere anlattı.

Yerel Yönetimlerin her kademesinde görev aldığını belirten Başkan Sami Er, bir iş yaparken tecrübelerden faydalanmanın mühim olduğunu ancak gençlerin görüşlerinin de yenilikler içermesi bakımından önemli olduğuna değindi. 
Gençlerin ülkenin geleceğinde önemli bir faktör olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da gençlerimizi çok önemsiyor. Çünkü ülkemizin geleceği gençlerimiz yani sizlersiniz” dedi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, gençlere öğrencilik yıllarından ve hayatında kesitler anlattı. Daha sonra Başkan Er, gençlerin sorularını yanıtladı, görüş ve önerilerini dinledi. Sohbet havasında gerçekleşen programda üniversite öğrencisi Muhammed Furkan Kığı, Başkan Sami Er’e ‘Belediyemizin biz gençlere geçici veya kalıcı anlamda iş sağlama faaliyeti var mı?’  sorusunu yöneltti. 
Büyükşehir Belediye Başkan Sami Er, “Bununla alakalı bir İstihdam Merkezini kuruyoruzve bunun yazılımını tamamladık. 2 hafta önce Tek Adımda Çözüm Merkezi’ni (TAÇ) kurduk. Vatandaşlarımızın belediyemiz ile rahatlıkla iletişim kurmalarını sağlamak varsa sorunlarını çözüme kavuşturmak adına böyle bir merkez kurduk. Daha sonra bir ‘İstihdam Merkezi kuracağız’ dedik. Böylece ‘gençlerimize ve iş arayan vatandaşlarımıza iş bulacağız’ dedik. Bu merkezimizin de yazılımı bitti, lansman aşamasına geldik. Yakında kamuoyuna duyuru yapmayı planlıyoruz. Bununla alakalı Gerek İŞKUR gerekse de Organize Sanayi Bölgemizdeki işverenlerle iletişim halindeyiz” diyerek kendisine yöneltilen soruya açıklık getirdi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, düzenlenen programın sonunda gençlere çeşitli hediyeler takdim ederek,  günün anısına gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

Bakmadan Geçme