• Haberler
  • Malatya
  • Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Umut Oldu

Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Umut Oldu

Büyükşehir Belediyesi Çölyak Hastalarına Umut Oldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Malatya Ekmek ve Gıda Sanayi A.Ş (MEGSAŞ) tarafından, çölyak hastaları için özel glutensiz ürünler imal ediliyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik ilkesi gereği özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarına MEGSAŞ ekmek fabrikasında üretimini yaptığı glutensiz ekmek, desteğinde bulunuyor. 
MEGSAŞ ekmek fabrikası tarafından el değmeden üretilen glutensiz ekmekler, diyetleri gereği normal ekmek tüketemeyen çölyak hastalarına umut oldu. 
Büyükşehir Belediyesi Yeni Ekmek ve Yemek Fabrikasında üretilen glutensiz ekmekler, özel olarak tasarlanmış makina, teçhizat ve personelleriyle titiz bir şekilde üretiliyor.  400 gram (gr) glutensiz tost ekmeği ve 200 gr glutensiz hamburger ekmeği şeklinde üretilen ekmekler,  haftada 400 adet olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve Emekliler Parkı önündeki ekmek büfelerinde satışa sunuluyor. Haftalık 400 adet üretilen glutensiz ekmeklerin, ihtiyaca binaen sayıları artırılabiliyor. 
MEGSAŞ, çölyak hastaları için deneme üretimleri de yaparak, kuru pasta, kurabiye, simit ve pasta gibi ürünlerin glutensiz ürünlerini imal ediyor. İleriki günlerde satışa sunulması planlanan mamuller, çölyak haslarını sevindirecek. Öte yandan 400 gram glutensiz tost ekmeği 35 TL’den 200 gram glutensiz hamburger ekmeği ise 17 TL 50 kuruştan satışa sunuluyor. 
Ayrıca Malatya’daki vatandaşların daha uygun fiyata ekmek alabilmelerini sağlayan MEGSAŞ, günlük 70 bin ekmek üretiyor. 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme