Büyükşehir Belediyesi Haşereyle Mücadele Çalışmalarına Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi Haşereyle Mücadele Çalışmalarına Devam Ediyor

Vatandaşların haşeresiz bir yaz mevsimi geçirmesi için haşereyle mücadele çalışmalarını yıl boyu sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Malatya’nın genelinde vektörlerle mücadele kapsamında biyosidal uygulamalar çalışmaları yapmaktadır.  Biyosidal uygulama çalışmaları Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Türkiye Halk Sağlığı onaylı ilaçlarla ve ktörlerle (hastalık taşıyan haşereler), sivrisinek, karasinek, tatarcıklara karşı yapılmaktadır. Bu mücadele ise entegre vektör kontrolü (IPM) şeklinde yürütülmektedir. 

Bölgede ki insanlar, çevresel etkiler, uygulayıcı sağlığı dikkate alınarak yapılan biyosidal uygulamalar, Bilişim teknolojisi ve vektör programları ile de kontrol edilmektedir.

Entegre vektör mücadelesi kapsamında,  

Larva mücadelesi: sivrisinek, karasinek ve belediyemiz entegre vektör mücadelesini tatarcıkların larvalarına göre yapılmakta; yapılan uygulama 30 gün, 60, gün ve 120 gün etkili ürünler kullanılmaktadır.

Kimyasal mücadeledeki sivrisinek, karasinek ve tatarcık etkinliğine yönelik 45 gün ve 60 gün etkili rezidüel ürünler uygulanmakta, yoğun popülasyon dönemlerinde ayrıca 7 günlük periyotlarla akşam-gece odaklı ulv (soğuk sisleme uygulaması yapılmaktadır.

Fiziksel mekanik mücadele vektörlerin üreme kaynağı olan, hayvan gübreleri durgun su bataklık, fosseptikler gibi alanların kapatılması, kurutulması ilgili çalışma yapılmaktadır.
 
Kültürel mücadele: vektörler ve vektörlerin üreme kaynak alanları hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme