Canbay'dan Buğday Ve Arpa Alım Fiyatına Tepki

Canbay'dan Buğday Ve Arpa Alım Fiyatına Tepki

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay yaptığı yazılı açıklama ile alım fiyatına tepki gösterdi.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay yaptığı açıklama şöyle; 

" Çiftçinin kara gün dostu olması gereken Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açıklanan hububat alım fiyatları çiftçiyi zora sokmuştur. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2024 yılı için açıkladığı hububat alım fiyatları, çiftçimizin girdilerindeki yüksek maliyet karşısında tam bir hayal kırıklığıdır. Buğday için ton başına 9 bin 250 arpa için ise 7 bin 250 TL olarak belirlenen alım fiyatları, çiftçimizi sefalete mahkûm edecektir. Mazot, gübre, elektrik ve benzeri birçok girdi kalemine yüzde 100'ü aşan zamlar yapılırken, alım fiyatlarına sadece yüzde 12'lik bir zam yapılması kabul edilemez. 
"Bu Yanlıştan Derhal Vazgeçilmelidir!"
15 TL /kilo fiyatı bekleyen çiftçiye bu açıklanan fiyatlar ile büyük bir darbe vuruldu. Toprak Mahsulleri Ofisi tüccar gibi davranmıştır. Kara gün dostu olarak bilinen Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçinin yanında durmayıp, adeta tüccarın kara gün dostu olmuştur. Çünkü açıklanmış olan bu alım bu fiyatı, gerçek anlamda enflasyon rakamından vazgeçtik, girdi maliyetlerindeki artışın dahi çok çok altında bir fiyat olmuştur. Kendinize gelin ve bu yanlıştan derhal vazgeçin.
"İthal Eden Değil Üreten Bir Ülke Olmalıyız!"
Açıklanan bu hububat alım fiyatları çiftçiyi üretimden koparacaktır. Hububat alım fiyatlarının düşük olması nedeniyle ne Cumhurbaşkanı ne de Bakan açıklama yapama ihtiyacı duymadı. Toprak Mahsulleri Ofisi bir duyuruyla alım fiyatlarını ilan etti. Çiftçimize tam bir darbe vuruldu. Adeta açıklanan bu alım fiyatları ile çiftçiye, 'Sen önümüzdeki yıl hububat ekme, biz ithal ürün getirelim' diyorlar. Çünkü yılbaşından beri yurt dışından buğday Ukrayna'dan ya da Rusya'dan ithal ediliyordu. Depolarda önemli ölçüde yer de yok. Randevulu sistem geçen yıl işlemedi, bu yıl da aynı sorunları yaşatıp çiftçiyi tüccara mahkûm bırakacaklar. Tarım bir milli güvenlik meselesidir. İthal eden değil üreten bir ülke olmalıyız".
 

Bakmadan Geçme