'Çarşı Merkezimizin Temelini Atıyoruz'

Tüfenkci'den Bakan Özhaseki ile Yapılan Toplantıya Dair Açıklama

AK Parti Malatya Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret ettikleri toplantıya dair açıklamalarda bulundu. 

Tüfenkci, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, 

“Malatya’mız 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerin başında gelmektedir. Şehrimizin bir an evvel ayağa kalkması adına yapılan çalışmalarda hangi noktada olduğumuzu değerlendirmek için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile önemli bir toplantı gerçekleştirdik. 

Milletvekilimiz İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ve Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’ın bulunduğu toplantı oldukça verimli sonuçlanmıştır. Malatya’mız için çözüm niteliğinde kararlar alınmıştır. 

Öncelikle çarşı merkezinin, Bakırcılar Çarşısı’nın olduğu yeri ve çevresini kapsayacak şekilde, bir bölümünün temelinin atılması, hazırlığı yapılan diğer yerlerde de çalışmalara başlanması kararı hayata geçirilmiştir. Yine mevcut şehir merkezi planına Niyazi Mısri, İstasyon ve Fuzuli’nin de eklenmesi için Sayın Bakanımıza talebimizi ilettik. Toplantıda ayrıca yerinde dönüşüm ve orta hasarlı binaların durumunu da konuştuk. Sayın Bakanımızın bir kaç gün içerisinde Malatya’mıza yapacağı toplantıda bu konular da karara bağlanacak. 

Bir başka önemli konu olan Söğütlü Cami’nin akıbeti konusunda da Sayın Bakanımızın Malatya ziyaretinde karar verilecek. Camimizin büyütülerek şehrimize kazandırılması noktasında sunduğumuz talep üzerinde çalışılacak. Yine yapımı devam eden TOKİ Konutları, Köy Konutları, sanayi alanları, Yeşilyurt, Gündüzbey, Banazı, Barguzu ve Orduzu gibi yerlerin dokularına uygun, özelliklerinin korunarak ayağa kaldırılması konuları da etraflıca konuşuldu bu toplantıda. Sayın bakanımıza göstermiş olduğu ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme