Casa Şehitleri Anıldı

Casa Şehitleri Anıldı

Vali Aydın Baruş, 21 yıl önce, Kuzey Irak’tan dönmekte olan Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı personeli taşıyan CASA tipi nakliye uçağının Akçadağ İlçesinde düşmesi sonucu şehit düşen Özel Kuvvetler mensubu 34 şehit için düzenlenen anma törenine katıldı.
34 şehidin 21. Şahadet yıldönümünde askeri uçağın düştüğü kayısı bahçesinde yaptırılan anıtta anma töreni gerçekleştirildi.
Şehit yakınları uçağın düştüğü kayısı bahçesinde yaptırılan anıt alanda her şehit için dikilen çam ağaçlarına çiçek bıraktılar, Şehit yakınları Kur’an-ı Kerim okuyup dualar ettiler.
Törene şehit askerlerin aileleri ve yakınları ile birlikte Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, 7. Anajet Üs Komutanı Albay Zeki Koltukoğlu, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Çömertoğlu, İl Müftüsü  Veysel Işıldar, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernekleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Aydın Baruş, “2001 yılında Özel Kuvvetlere ait nakliye uçağında bulanan 34 şehidimizde vatan için yola çıkmışlardı. Vatan için canlarını ortaya koymuşlardı. Maalesef elim bir uçak kazası sonucu Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki bu topraklarda şehit oldular. Allah tüm şehit ailelerine sabırlar ihsan eylesin. Çünkü evlat kaybetmek, eş kaybetmek çok zor bir iştir. Hayatta en büyük dayanağınız olan varlıkları yok bilmek, bir daha sizin yanınızda olamayacağını bilmek çok acı bir manzaradır. Ama onlar normal bir ölüm yaşamadılar. Onların yaşamış olduğu ölüm aslında onları ebedi huzura ulaştıracak, ebedi mükâfata ulaştıracak bir kayıptı. Keşke Rabbim hepimize böyle bir ölüm nasip eylesin.  Vatan ve Millet uğrunda can vermeyi bizlere nasip eylesin. Şehit ailelerimiz bu milletin baş tacıdır, onurudur. Onların sabrı, metaneti bizlere güç vermektedir. Onun için şehit ailelerimizi başımızın üzerinde taşımamız, onlara gereken değeri vermemiz lazım. Bu vatan, vatan olmuşsa şehitlerimizin canları, kanları sayesinde böyle bir vatan oldu. Bugünde vatanımıza göz diken hainlere karşı en büyük kuvvetimiz teröre, hainlere karşı savaşan Askerlerimizde, Polisimizde, Jandarmamızda, güvenlik güçlerimizde bulunan bu şahadet ruhudur. Biz şehitlerimizle her zaman gurur duyuyoruz. Onların bizlere bıraktığı bu kutsal miras bizim yüreğimizde, çocuklarımızın, yeni nesillerimizin yüreğinde daima devam edecektir” dedi.
Son olarak şehitlerimiz için tören alanında İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından Mevlid-i Şerif okundu ve şehitlerimiz için dualar edildi.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme