Cep Telefonu esnafı müşteri bekliyor

Cep Telefonu esnafları Matim İş Merkezi'nde faaliyete başladı

6 Şubat Depremi sonrasında , iş yerlerini kaybeden Cep telefonu esnafı Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan destekle Matim İş Merkezinde faaliyete başladı


6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu Malatya’da tüm esnaf grupları gibi cep telefonu esnafının da işyerlerinin  bir kısmı yıkılırken bir kısmı da ağır hasar aldı.
Depremden önce ilimizde yaklaşık 450 cep telefonu esnafı faaliyette bulunmakta ve yaptığı ticari faaliyetler ile ekonomimize katkının yansıra ciddi bir oranda da istihdam sağlamaktaydı. İlimiz de  cep telefonu  esnafının  yoğun olarak bulunduğu PTT ve Akpınar caddeleri depremde büyük hasar görerek yıkıma uğradı ve iş yerleri  kullanılamaz hale geldi. Bu süreçte  İş yerlerini kaybeden cep telefonu esnafı, geçimlerini sağlayabilmek için ellerindeki telefonlar ve aksesuarları yol kenarlarına kurdukları seyyar tezgahta satmaya başlamışlardı.
Bu zorlu dönemde telefoncu esnaflara destek olmak ve esnafların hem iş yapabilmesi hem de müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmesi için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından MATİM İş Merkezi tahsis edildi.
Matim İş Merkezi'nde faaliyete başlayan cep telefonu esnafları,‘’Vatandaşlarımızı bekliyoruz. Hep birlikte ayağa kalkacağız ve mücadeleye devam edeceğiz" dedi 
HABER: FİLİZ YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme