CHP İl Başkanlığı Binasını Kemal Kılıçdaroğlu Açtı

CHP İl Başkanlığı Binasını Kemal Kılıçdaroğlu Açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da partisinin yeni il binasının açılışına katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, ithal edilmeyen tek kalemin Kayısı olduğunu belirterek,” Malatya’nın kayısı markası açısından sadece bir Türkiye değil dünya markası olduğunu da gayet iyi biliyoruz” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman programının ardından karayolu ile geldiği Malatya’da ilk olarak şehrin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen buluşmanın ardından partisinin yeni il binasının açılışına geçen Kılıçdaroğlu, burada kendisini bekleyen partililere seslendi.

KİRAZ,”GELİYOR GELMEKTE OLAN”
Kılıçdaroğlu ’nun açıklamalarından önce konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ”Sayın Genel Başkanım, değerli Malatyalılar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Açılışımızı miting alanına çeviren siz değerli dostlarımızın heyecanına, coşkusuna yürekten teşekkür ediyorum. Değerli dostlar “Hak, Hukuk, Adalet” diyerek Ankara’dan İstanbul’a tarihi bir “Adalet Yürüyüşü” gerçekleştiren ve bu yürüyüşü farklı alanlarda halen de sürdüren, “Helalleşme Yolculuğuna” çıkarak bütün ülkeyi birleştirip bütünleştiren, Türkiye’nin tüm sorunlarına akılcı çözümler üreterek iktidarda olmasa bile bunları hayata geçirerek ülkenin umudu haline gelen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu sizlerle buluşturmanın onurunu yaşıyoruz. Sayın Genel Başkanım Malatya’mıza hoş geldiniz. Değerli dostlar belli bir süre önce Malatya İl Başkanlığımıza Genel Başkanımızın onayı ve desteğiyle kazandırdığımız il binamızın açılışını bugün hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu gördüğünüz çok görkemli, çok donanımlı Türkiye’de birçok ile örnek gösterilebilecek bu binanın asıl mimarı Malatya Milletvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’dır. Gerek binanın alınmasında gerekse içinin döşenmesinde bütün katkı birçok konuda olduğu gibi Veli Ağbaba’ya aittir. Kendilerine il örgütümüz adına bir kez daha sizler huzurunda teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Başkanım, talimatlarınız doğrultusunda yeni binamızda daha çok çalışarak toplumun bütün kesimlerinin sorunlarının dile getirilmesine, çözüm üretilmesine katkı sunmaya, partimizi iktidara taşıyana kadar durmaksızın yürüyeceğimize söz veriyoruz. Değerli dostlar, Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çok zorlu şartlarda ülkenin bütün unsurlarının bir araya gelmesiyle kurmayı başardık. Bugün de ülkemiz her alanda zor bir süreçten geçmekte, bu zor süreci de Cumhuriyetin 2. Yüzyılında yine bir Kemal’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde birleşerek aşacağımıza yürekten inanıyorum.” Dedi.

AĞBABA,”6’LI MASANIN LİDERİ KILIÇDAROĞLU”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise selamlama konuşmasında, ”İnşallah bugün 6’lı masanın lideri olarak geldiği ilimize umarım önümüzdeki dönem yapılacak ilk seçimden sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olarak Malatya’mızı onurlandırır.” Diye konuştu. Milletvekili Ağbaba konuşmasının devamında,” Bugün Türkiye’de yoksullar, işe giremeyen gençler, EYT’liler, muhtarlar umutluysa, geleceğe umutluysa bakıyorsa herkesin borçlu olduğu insan, herkesin önünde hazıra geçmesi gereken insan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. O söylüyor yaptırıyor. Kemal Kılıçdaroğlu Tükriye’de kangren olmuş birçok sorunu çözdü. Asgari ücretten, taşeron maaşına kadar… Ben Malatya’yı aşkla seviyorum bunu bilin. Sizin sayenizde Miletvekilioldum, çalıştım. Hem ilimde hem de Tükr,iye’de çalıştım ve Genel Başkanımızın takdiri ile Genel Başkan Yardımcısı oldum. Özgürce çalışıyorsak ve mücadele ediyorsak herkesin derdine dokunuyorsak arkamızda bir güç var. O da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ’dur. Bugün Tükriye’de eşi az olan bir binayı Malatya’ya kazandırdık. Hepinize çok teşekkür ederim.”

HAYALLAERİ BAY KEMAL GERÇEKLEŞTİRECEK!
Ağbaba ve Kiraz’ın konuşmalarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı. Türkiye’nin geleceğini önümüzdeki seçimlerde ilk defa oy kullanacak olan 7,5 milyon gencin belirleyeceğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İlk kez sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız. 7,5 milyon genç, umudum olan geç, Türkiye’nin umudu olan gençler, sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. Sizin bütün hayallerinizi gerçekleştirmekte Bay Kemal’in görevi olacak böyle bilin” dedi.
Malatya’yı ve Malatyalıları her zaman çok sevdiklerini da ifade eden Kılıçdaroğlu, “Aslında Türkiye Malatya’nın ne kadar önemli bir kent olduğunu ne kadar önemli devlet adamları yetiştirdiğini gayet iyi biliyor. Malatya’nın kültürünü, sevgisini, kardeşliğini, beceresini, çalışkanlığını hepimiz biliyoruz. Malatya’nın kayısı markası açısından sadece bir Türkiye değil dünya markası olduğunu da gayet iyi biliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kendisinden önce yapılan konuşmalarda 13. Cumhurbaşkanı ile ilgili bir vurgu yapıldığını da anımsatan Kılıçdaroğlu, “Herkesin çok iyi bilmesini isterim. 6 lider bir aradayız, 6 partinin genel başkanı bir aradayız. Bizi bir araya getiren Türkiye’nin sorunlarıdır, meseleleridir. Hangi yaştan, hangi partiden olursak olalım Türkiye’nin iyiye gitmediğini görüyoruz. Bir sorunumuz var, bir beka sorunumuz var. Türkiye’nin bunu aşması lazım. Bunu aşarken de akılla, bilgiyle, birikimle, kucaklaşarak, helalleşerek aşması lazım. Kavga etmeden aşması lazım. Bu ülkenin insanlarının dokularına adalet vurgusu yaparak aşması lazım” şeklinde konuştu.
Sorunları açmak için kavga değil kucaklaşmaları gerektiğini de ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar ayrıştırdılar, kimlik üzerinden, inanç, yaşam tarzı üzerinden ayrıştırdılar. Benim bu millete sözüm var. İnancı ne olursa olsun başımın üstüne. Kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun benim derdim o insanın bu memlekette huzur içinde yaşıyor mu, o insan bu memleketin caddelerinde, sokaklarında, parklarında, kahvelerinde güler yüzlü oturuyor mu, işi var mı, kazanıyor mu, sofrası bereketli mi, benim derdim bu, bu dert hepimizin ortak derdi. Bu derdi çözmek için 6 lider bir aradayız. Her birimiz ayı partiyiz bununda farkındayız, ama demokrasi aşkımız aynıdır, insan sevgimiz aynıdır. Bu ülkede adalet yok, bunu getireceğiz, bunun kararlığını vurguluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yurt dışından yapılan ithalata tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Birilerine dünyanın parası dolar bazında aktarılırken, fakir fukara ekmek parası bulamıyor. Bu ülkede birileri saraylarda gezerken, yatlarda gezerken, ÖTV’siz KDV’siz mazot alırken, siz çiftçiye ÖTV’li, KDV’li mazotu satamazsınız. Onlara eğer vereceksiniz ÖTV’siz, KDV’siz mazot vermek zorundasınız. Onlar üretiyor, alın teri döküyor, çiftçiyi toprağa araziye küstüremezsiniz, küstürürseniz 85 milyon insan aç kalır. Hep dışarında geliyor, canlı hayvan, mercimek, nohut, buğday, yulaf, ayçiçeği yağı dışarıdan geliyor. Peki içeridekiler? Peki çiftçiler neden kazanmıyor, neden insanları küstürüyorsunuz, neden Türkiye üretimden koptu. Bunların tamamını 6 lider olarak düşünüyoruz. Türkiye’yi kavga etmeden, barış içinde, huzur içinde aydınlığa çıkaracağız. Kucaklaşacağız, helalleşeceğiz, beraber olacağız. Birlik olarak ülkeyi büyüteceğiz kalkındıracağız” ifadelerine yer verdi.
Ekonomik olarak güçlü olan bir ülkenin her alanda güçlü olduğuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Kuru kuruya dünyaya meydan okumanın hiçbir anlamı yok, meydan okumanın yolu ekonomik olarak güçlü olmaktan geçer. Ekonomimiz güçlüyse zaten size kimse bir şey diyemez. Ama ekonominiz zayıfsa dolar avro dilenmek için ülke ülke gezerseniz, değeriniz olmaz. Biz milli kurtuluş savaşı vermiş bir gelenekten geliyoruz. Bizim milli kurtuluş savaşı sırada bir savaş değildir. Bizim kurtuluş savaşımız bütün mazlum milletlere örnek olan bir savaştır. Mazlum milletlere örnek olduk, ekonomik kalkınmada da bütün mazlum milletlere örnek olmalıyız. Üreterek, çalışarak, kazanarak ve yatırım yaparak okuyarak üniversiteler bilgi üreterek büyümek zorundayız. Eğer biz bunları yaparsak ki yapacağız göreceksiniz yapma konusunda kararlıyız. Millet ittifakında 6 ay içerisin de bu ülkeye nefes aldıracağız. Bu ülkenin insanlarına nefes aldıracağız” şeklinde konuştu.
Ülkede işsizlik sorunu olduğunu ve gençlerin yurt dışına çıkmak için çaba sarf ettiğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, “Neden bu insanlar kendi ülkelerinde çalışmasın, neden kendi ülkelerinde üretmesinler. Neden bu insanlar kendi ülkelerinde alın teri döküp kazanmasın. Bunu yapacağız, sizden tek isteğim var, sakın moralinizi bozmayın. Bu ülkenin çiftçisinin, işçisinin, emeklisinin, EYT’lisinin, taşeronun, çalışanların, KPSSS sınavına giren haksızlığa uğrayanların, şiddet gören kadınların yanında duracağız. Haksızlığa uğrayan kim varsa oy veren yada vermeyen nerede bir adaletsizlik varsa onun karşısında duracağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, unutmayın adalet olmasa olmazdır. Devletin dili adalettir, kainat adalet üzerine inşa edilmiştir, adaleti olmayan bir ülkenin devletin yaşama şansı büyüme şansı yoktur. Bu nedenle adaleti mutlaka getireceğiz” diye konuştu.
Açılışı yapılan yeni il binası hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Güzel bir bina, içi bu kadar güzel mi bilmiyorum? Bina güzel diye sakın binanın içinde oturmayın, sizin göreviniz binanın dışında sokaklarda, sanayi de, köylerde esnafın yanında, çiftçinin yanındadır. Bütün Malatya’nın yanında olacaksınız. Unutmayın geliyor gelmekte olan” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Malatya kayısı ve çeşitli yöresel hediyeler takdim edildi. Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Malatya İl Binasının açılışını yaparak içeriyi gezdi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme