• Haberler
  • Malatya
  • CHP'li Belediye Başkanlarından Ortak Basın Toplantısı

CHP'li Belediye Başkanlarından Ortak Basın Toplantısı

CHP'li Belediye Başkanlarından Ortak Basın Toplantısı

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren ve Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer'in katılımıyla Doğanşehir Beypınar tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

 

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve CHP'li ilçe belediyeleri basın mensuplarını Doğanşehir ilçesinde misafir etti. CHP'li Belediye Başkanları tek tek söz alarak konuşma yaptı. Konuşmasında Malatya Büyükşehir Belediyesini ve iktidarı sert sözlerle eleştiren CHP Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu şunları söyledi:

 

"Hekimhan belediyesi iş makinesi alacaktı, ama tasarruf tedbiri gerekçesiyle iptal edildi.
Bir ilçe Belediyesi iş makinesi alıp çiftçinin köylünün derdini hafifletmek istiyor ancak buna da izin verilmiyor. Vatandaşı kimsenin mağdur etmesine ve CHP'nin önüne engel koymaya çalışmasına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Cömertoğlı, ""Depremden sonra zor bir hayat var. Basın ilini terk etmedi ve haber yaptılar. İnsanlara bir şey söylemenin elçiliğini yaptılar. Bizde gayret gösterdik.  Malatya depremle çukura yuvarlandı. 1,5 yıl geçti ama aynı şeyleri konuşuyoruz. Demografik yapı ve kültürel yapı değişti. İktidar "Kısa sürede yaparız" dediler ama kimsenin evine göçemediğini görüyoruz. Deprem bazıları için fırsat oldu, iktidar bundan nemalandı. Daha yıkım bile tamamlanmadı. Rezerv alanları garabetle, bilgi verilmeden geliştiriliyor. Büyük umutlarla büyükşehre gelenler arızayı bile yapamıyorlar. Emlak Konut, TOKİ'deolmak bir şey ifade etmiyor. Kimsenin CV'si ile uğraşmayacağız ama  Malatya'nın derdiyle uğraşmak görevimiz var. Veli Ağbaba’nin seçim vaatlerinin arkasında duran. Bir ekibiz. Yangın büyüyor, zamlar var, yüzde 38 elektriğe zam geliyor. Biz hizmet tarafıyız. Biz milletin yanında olmaya devam edeceğiz. Tasarruf tedbiri yukarıdaki çeteye değil, çiftçiye hizmet etmek için makine alamayan bir duruma geldik. Paramızla aldığımız makinelerle iş yapacağız. CHP'li belediyelere karşı yargısız bir tıkama var. Yönetme kabiliyeti olmayanlarla  Malatya'yı daha fazla yormayın"ifadelerini kullandı.

Geniş katılımlı toplantıda konuşan Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram,

"Depremi en ağır Doğanşehir yaşadı. Zor günümüzde yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim"
dedi.

Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer ise

"Doğanşehir depremde büyük yara aldı, Mehmet Başkanımızla bu yaralar kısa sürede sarılacak"
diye konuştu.

Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ise basın mensuplarının depremde  Malatya'nın gözü kulağı olduğunu, basın ile her zaman iç içe olacaklarını söyledi.

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren de basın ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, haklarının ödenemeyeceğini ifade etti.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ise konuşmasında, "Malatya basınına sahip çıkamadık.Utandığımı söylemek isterim.  Her zaman yanınızda olacağız. Malatya basını var oldukça, Malatya ayağa kalkacaktır." dedi.

Bakmadan Geçme