Cumhuriyeti İlelebet Daim Etmek Hepimizin En Başta Gelen Görevidir

Cumhuriyeti İlelebet Daim Etmek Hepimizin En Başta Gelen Görevidir

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı düzenlendi. Düzenlenen anma programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümü münasebetiyle Malatya Büyükşehir Belediyesi anma programı gerçekleştirdi. Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilen anma programında ‘Fotoğraflarla Atatürk’ temalı resim sergisinin açılışının ardından öğrenciler tarafından kompozisyon ve şiirler okundu.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar MABESAM müzik öğretmenleri tarafından seslendirilirken, Özalper Semt Konağı öğrencileri ise 10 Kasım Atatürk Oratoryusu’nu sahneledi.
Anma programında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet daim olmasının herkesin en önemli görevi olduğunu vurgulayarak,  “ 10 Kasım Ata’mızın aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü. Tabi Atatürk’ü anmanın ve Atatürk’ün bize emanet ettiği bu kutsal vatanın ve Cumhuriyeti’mizin ilelebet daim etmek hepimizin en başta gelen görevidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır.’ Bu söz değerlidir. İlelebet payidar olması için Atatürk’ü iyi anlamak bize emanet ettiği Cumhuriyeti gelecek kuşaklara, daha aydınlık yarınlara ve daha gelişmiş muasır medeniyetin üzerine çıkmış bir ülke olarak bırakmak hepimizin en başta gelen görevidir” dedi. 
Başkan Gürkan, Atatürk’ün doğduğu günden itibaren yaşadığı hayatı ve büyük başarılardan da bahsederek, işgallere karşı kahramanlığını da anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkmak için İstanbul’dan bindiği Mudanya Vapurunda, o işgal kuvvetlerini rıhtımda gördüğünde ‘Geldikleri gibi, gidecekler’ ifadesi çok önemlidir. Bu bir inancın güvenidir” diyerek, Milli Mücadele dönemlerinde yaşanan o zor şartlar içindeki başarılardan bahsetti. Bu zor şartlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin başarıyla kurulduğunu ve akabinde kalkınma hamlelerinin başladığını söyleyen Başkan Gürkan, “Atatürk’ü anlayıp, dinlemek onu emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet daim etmek hepimizin en baş görevidir” sözlerine yer verdi.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme