• Haberler
  • Malatya
  • Dalgalanan Bayrağımızın Hangi Bedellerle Yükseldiğini Asla Unutmamalıyız

Dalgalanan Bayrağımızın Hangi Bedellerle Yükseldiğini Asla Unutmamalıyız

Gaziler Günü programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er

19 Eylül ‘Gaziler Günü' tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında il protokolü ile birlikte Şehitliği ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, daha sonra “Kahramanlarla Yürüyoruz” yürüyüşüne, Çelenk Sunma Töreni’ne, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen  törene, 2. Ordu Komutanlığı tarafından Gazilerimiz ve kıymetli aileleri onuruna verilen yemeğe iştirak etti. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, akşam da Şehit ve Gazi Aileleri onuruna ilgili Dernek Başkanlarına makamında bir yemek verdi.
Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törende bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Emperyalistler bu ülkeden gittiler; fakat maalesef yerlerine gönül coğrafyamızda emanetçiler bıraktılar. Bu emanetçilerin vasıtasıyla şu anda vekalet savaşları devam ediyor. Elhamdulillah, ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla hareket eden aziz bir milletin evlatlarıyız. 
“Dalgalanan Bayrağımızın Hangi Bedellerle Yükseldiğini Asla Unutmamalıyız”
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er konuşmasının devamında, gazilerin ve şehitlerin vatan için verdiği fedakârlık mücadelesinin daima hatırlanması gerektiğini de vurgulayarak; “Ne büyük bir onurdur ki; Allah yolunda, vatanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit olmayı, ya da gazi olmayı en yüce paye, en büyük şeref kabul eden bir milletin evlatlarıyız. Bilindiği üzere, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ve ‘Gazilik’ unvanını takdim etmiştir. Bu anlamlı günü, kadirşinas milletimiz “Gaziler Günü” olarak kutlamaktadır. Ancak, gazilerimizi ve şehitlerimizi yalnızca yılın belirli günlerinde hatırlamak yetmez. Bu cennet vatanın, iman dolu yüreklerle nasıl kazanıldığını; gök kubbemizde gururla dalgalanan bayrağımızın ne büyük fedakârlıklarla dalgalandırıldığını, minarelerimizde yankılanan ezanların hangi bedellerle yükseldiğini asla unutmamalıyız. Gazilerimizin ve şehitlerimizin fedakârlıklarını daima hatırlamak, onların destansı mücadelelerini nesilden nesile aktarmak, hepimizin kutsal bir vazifesidir. Geleceğimize sahip çıkmak, şanlı tarihimize sahip çıkmakla mümkündür. Yapılan fedakârlıkları unutmayarak mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz milletimiz ve mukaddesatımız için gözlerini kırpmadan canlarını, kanlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler diliyorum. Tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Bakmadan Geçme