• Haberler
  • Gündem
  • Deprem Konutlarının Doğalgaz Baca Sistemleri, Ekomaxi'ye Emanet!

Deprem Konutlarının Doğalgaz Baca Sistemleri, Ekomaxi'ye Emanet!

Deprem Konutlarının Doğalgaz Baca Sistemleri, Ekomaxi'ye Emanet!

Ekomaxi, deprem konutlarının doğalgaz baca sistemlerindeki çözüm ortağı oldu.

“Doğalgaz baca sistemleri hem insan sağlığı hem de yapı güvenliği açısından kritik önem taşıyor” diyen Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman YAĞIZ, deprem konutlarında yaygın olarak kullanılan ‘Ekomaxi doğalgaz baca sistemleri’nin önemine dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde yeniden inşa çalışmaları aralıksız devam ediyor. TOKİ, Emlak Konut ve Yapı İşleri Genel Müdürlükleri tarafından ihale yöntemiyle inşa edilen deprem konutlarının bir kısmı tamamlandı, bir kısmının ise yapımı devam ediyor.

Baykar Grup, EN-EZ İnşaat, Gürtaş Yapı, İntaya İntes İnşaat, İSPA İnşaat, Kalyon inşaat, Kuzu Grup, Maksem Yapı, MAY İnşaat, Nesma Yapı, Pekerler İnşaat, Rönesans Gayrimenkul, Solid Gayrimenkul, Sur Yapı ve Yıldızlar İnşaat’ın ana yüklenicisi olduğu deprem konutlarının doğalgaz baca sistemleri, Ekomaxi’ye emanet edildi.

Ekomaxi, üretim kabiliyeti ve uzman ekibi ile depremin ardından geçen 14 ayda deprem konutları için 2.270 baca takımı üretip, montajını gerçekleştirmeyi başardı.

“Doğalgaz baca sistemleri hem insan sağlığı hem de yapı güvenliği açısından kritik önem taşıyor” diyen Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman YAĞIZ, deprem konutlarında yaygın olarak kullanılan Ekomaxi doğalgaz baca sistemlerinin önemine dikkat çekti:

“Doğru doğalgaz bacası, ısıtma sisteminin yakıt sarfiyatını düşürüyor”

“Doğalgaz baca sistemleri, yapılardaki; gaz ocaklarının,ısıtma ve sıcak su sistemlerinin yanma sonucu oluşan atık gazlarını atmosfere yönlendiren önemli yapı bileşenleri arasında yer alıyor. Bu nedenle doğal gaz baca sistemlerinin; projelendirme, ürün seçimi ve uygulama çalışmalarının işinin uzmanı firmalar tarafından yapılması insan sağlığı ve yapı güvenliği açısındankritik önem taşıyor. Çünkü yanma sonucu karbonmonoksit gibi zehirli gazlar açığa çıkıyor. Ayrıca doğru doğalgaz bacası, ısıtma sisteminin yüksek verimli bir şekilde çalışmasını sağlayarak,yakıt sarfiyatını düşürüyor.Baca sistemi kurulduktan ve devreye alındıktan sonra ise yüksek verim ve güvenli yaşam için periyodik bakımları aksatmamak gerekiyor” dedi.

Osman YAĞIZ, yüksek mukavemete sahip, Ekomaxi doğalgaz baca sistemlerinin teknik özellikleri konusunda da önemli bilgiler paylaştı:

“Bacaları birbirine bağlarken tam sızdırmazlık sağlıyoruz”

“AISI 316 L paslanmaz çelik malzeme kullanılarak ürettiğimiz doğalgaz baca sistemlerimiz, yüksek ısıya ve yangına karşı yüksek dayanım sağlıyor. 50 mm'lik muf genişletme bağlantısı ile bacanın stabil durması, tam sızdırmazlık ve montaj kolaylığı sağlanması mümkün hale geliyor. 50 mm'lik muf genişletmesi yapılmış olan baca bağlantı noktalarında 80 mm'lik geniş bağlantı kelepçe sistemi kullanıyoruz. Böylece bacaları birbirine bağlarken tam sızdırmazlık sağlıyoruz.

“Türkiye'de bacalarda çift conta sistemini uygulayan tek firmayız”

Standart olarak sunduğumuz iki kanatçıklı ikiz conta sistemi sayesinde de yoğuşmalı ve kaskad sistemlerde mükemmel sızdırmazlık sunuyoruz. Ekomaxi olarak, Türkiye'de pozitif ve negatif bacalarda çift conta sistemini uygulayan tek firmayız.

50 mm ila 1200 mm çap aralığında ürettiğimiz baca sistemlerimizin kalitesini ise CE ve TSE belgeleri ile tescilliyoruz.

Yüksek mukavemete sahip, güvenli baca sistemlerimiz ile deprem konutlarının çözüm ortağı olmaktan dolayı mutluyuz. Hem insan sağlığı hem de yapı güvenliği açısından kritik önem taşıyan doğalgaz baca sistemlerinde markamızı tercih eden iş ortaklarımıza teşekkür ederiz.” dedi

Bakmadan Geçme