Devlet kurumu Malatya Şeker Fabrikası imalatçılara neden şeker vermiyor?
Devlet kurumu Malatya Şeker Fabrikası imalatçılara neden şeker vermiyor?
Geçtiğimiz ay düzenlenen tören ile pancar alım kampanyasını başlatan Malatya Şeker Fabrikası’nın günlük 400 ton kapasite ile çalışmasına rağmen halen satış yapmadığını ifade eden Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, “Günlük kapasitesi 400 ton olmasına rağmen resmen tefecilik yaparak mal satmıyor. Yine fiyatlar yükselecek olan millete olacak.” dedi.
Malatya Şeker Fabrikası’nın üretime geçmesine rağmen şeker satışı yapmamasını eleştiren Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, “Henüz 1 ay önce bakanlarla, milletvekilleriyle bilcümle devlet protokolü ile üretim yapma açılışı yapan Malatya Şeker Fabrikası şu anda 1 torba bile şeker vermiyor üreticiye. Günlük kapasitesi 400 ton olmasına rağmen resmen tefecilik yaparak mal satmıyor. Yine fiyatlar yükselecek olan millete olacak” diyerek duruma tepki gösterdi.
“HER YERİ ÖZELLEŞTİRME YAPARSANIZ BÖYLE OLUR”
“Çoğu fabrikaları özelleştirirseniz durum böyle olur” diyerek tepkisini dile getiren Yıldırım, Türkiye’de özelleştirilmemiş bir kaç fabrikanın kaldığını ve bunlardan birisinin de Malatya Şeker Fabrikası olduğunu anımsattı. Ancak baktıklarında daha kaliteli ve uygun fiyatlı üretim yapıp halkın yanında olmaları gereken Malatya Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmiş fabrikalarla ağız birliği yaparcasına piyasaya şeker vermeyerek fiyatları yükseğe çektiğini ifade eden Yıldırım, “Şekerin torba fiyatını ne çabuk 210 TL'den 280 TL'ye çıkardınız? Bu spekülatif haberler yüzünden halk ileride şeker torbasını 300-400 lira olarak mı alacak? Yine şeker yağ kuyrukları dönemine mi döneceğiz, kınadığımız başımıza mı gelecek? dedi.
“EKONOMİK SIKINTILAR VARKEN DEVLET KURUMU FİYATLARI ARTTIRMAZ AKSİNE AŞAĞI ÇEKER”
Son zamanlarda Türkiye ekonomisinin kötüye gittiğini de belirten Başkan Yıldırım, “Dolar kurunun artışı fiyatların zamlanması gibi zor durumlarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde devlet kurumu olan Malatya şeker fabrikasının bu tutumu çok yanlış. Toptancı adam şeker bulamıyor, üretici şeker alamıyor. Peki, bunun sonucu ne olacak? Cevabı çok basit. Şeker bulamayan esnaf fiyatları arttıracak olan yine halkımıza olacak. Bu halk bunları hak etmiyor. Fiyatlar yükselmesin esnaf ve halkımız rahat etsin istiyoruz” ifadelerine yer verdi.